DOLIU. A MURIT la scurt timp după ultima operaţie!

Veste tragică în România, după anunţul decesului. Tânăra mămică a murit la scurt timp după operaţia de cezariană. În prezent autorităţile fac cercetări pentru ucidere din culpă, vinovat fiind chiar medicul ginecolog care a supravegheat-o pe parcursul sarcinii.

Acuzaţii grave de malpraxis la Spitalul Judeţean din Reşiţa, după ce familia unei femei de 32 de ani, care a murit la doar şase ore după ce a născut prin cezariană, îl acuză de neglijenţă pe medicul care a urmărit sarcina. Pe numele doctorului a fost deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă.

La Poliția Reșița a fost depusă o plângere penală și se fac în acest caz cercetări pentru ucidere din culpă iar vizat este medicul ginecolog care a supravegheat-o pe femeia de 32 de ani pe întreaga perioadă a sarcinii.

Pacienta a ajuns la spital la începutul săptămânii trecute, cu tuse, dureri de cap și febră foarte mare. În doar trei zile starea ei s-a agravat. Pe 29 martie, este mutată în secția ATI pentru că respira tot mai greu. O zi mai târziu a intrat în travaliu și a născut prin cezariană, asistată de medicul de gardă de la Ginecologie, nu de medicul care a supravegheat-o. Femeia a murit în cursul serii, după un șir de stopuri respiratorii. În spital a fost deschisă o anchetă internă. În funcție de concluzii va fi sesizat și Colegiul Medicilor.

Mircea Achim, medicul ginecolog care a supravegheat-o pe femeie în timpul sarcinii, lucrează în continuare la Spitalul Județean din Reșița.

„Pot să vă spun doar că sunt nevinovat și am făcut tot ce am putut pentru acest caz. Inclusiv m-am consultat cu colegii mei de la Pneumologie și de la Infecțioase. (Reporter: Ați văzut-o pe pacientă în timpul în care a fost internată în spital?) Da, am fost la ea, am urmărit cazul, am făcut și vizita după-masă, am discutat cu ea, am verificat starea ei de mai multe ori pe zi. (Reporter: Familia spune că nu.) Am făcut tot ce am putut și tot ce s-a putut face. Sunt toate în foaia de observație și o să iasă adevărul la iveală, așa cum este el, inclusiv implicarea mea totală în acest caz. Chiar m-am implicat, bine?”, a declarat medicul ginecolog suspect în acest caz.

Urmăriți acest site pe Telegram și pe Google News

Susține Nationalisti.ro printr-o donație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *