Doi refugiați AU IZBUCNIT IN LACRIMI …când au aflat că au ajuns, din greșeală, în România

Primii refugiați care au ajuns pe teritoriul României după închiderea de către Ungaria a frontierei cu Serbia au fost doi afgani, prinși de polițiștii de frontieră din Timiș la Beba Veche.

Poliţiştii de frontieră timişeni i-au prins la câţiva metri de frontieră cu Serbia. În momentul în care s-au apucat să-i ia la întrebări, refugiaţii şi-au dat seama că au ajuns în România, au început să plângă.

refugiati_1

„Când au aflat că sunt în România au început să plângă”, a declarat miercuri Mihaela Leș, purtător de cuvânt al Poliției de Frontieră Timișoara.

Potrivit acesteia, cei doi migranți nu voiau să ajungă în România, ci în Ungaria, în drum spre Germania. Acum, ei se află în custodia Poliției de Frontieră Timiș.

Citiți și:  GUVERNUL TAIE CEI 1.500 LEI PE LUNĂ PENTRU PĂRINȚII CU COPII LA CREȘĂ ȘI GRĂDINIȚĂ ȘI VA PLĂTI 150.000 EURO PENTRU REFUGIAȚI SIRIENI

Migranţii au fost preluaţi de poliţiştii de frontieră timişeni şi duşi la audieri. Şi în timpul acestora, cei doi fraţi au izbucnit în lacrimi şi le-au explicat poliţiştilor de frontieră că ei nu aveau de gând să ajungă în România, că s-au rătăcit şi credeau că sunt în Ungaria. Printre hohote de plâns, au cerut să fie returnaţi în Serbia.

Cei doi vor predaţi autorităţilor sârbe, în baza tratatului de readmisie, şi, cel mai probabil, odată ajunşi în ţară vecină, vor caută o altă cale de a intră în Ungaria.

Ei sunt primii refugiaţi care pătrund în spaţiul românesc de la începutul exodului către Germania al imigranţilor, venind dinspre Grecia, pe ruta Macedonia-Serbia-Ungaria-Austria-Germania. Punctul de frontieră Horgos-Roszke, principalul punct de trecere între Serbia și Ungaria și punct de intrare în Uniunea Europeană, a fost închis.

Citiți și:  GUVERNUL TAIE CEI 1.500 LEI PE LUNĂ PENTRU PĂRINȚII CU COPII LA CREȘĂ ȘI GRĂDINIȚĂ ȘI VA PLĂTI 150.000 EURO PENTRU REFUGIAȚI SIRIENI
VEZI SI: ATENTIE! IMAGINI SOCANTE! Cetateni germani ATACATI de refugiati sirieni!
16 vizualizări

Susțineți presa independentă. Ne puteți sprijini printr-o donație prin PayPal:

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

LASA UN COMENTARIU