Doi interlopi …găsiți decapitați

Sandu Geamănu, unul dintre cei mai sângeroși interlopi ai Capitalei, a ales să ofere detalii incredibile din lumea interlopă în cadrul emisiunii „România, te iubesc”.

Sandu Geamănu a ales să rupă „legea tăcerii” instaurată de sângeroasele clanuri interlope din România și a oferit mai multe episoade șocante de violență din tenebroasa lume a grupărilor care se ocupă cu trafic de droguri, taxe de protecție, trafic de ființe sau alte activități ilegale.
Același interlop a dezvăluit, însă, și un moment necunoscut publicului larg. În urmă cu mai mulți ani, doi locotenenți din clanul său au fost găsiți împușcați și decapitați la marginea capitalei, corpurile acestora fiind aruncate la groapa de gunoi din Giulești-Sârbi.

Momentul a fost ținut sub tăcere de interlopi.

În 1999, doi apropiaţi ai lui Sandu Geamănu au fost găsiţi împuşcaţi şi decapitaţi exact pe groapa de gunoi din Giulești-Sârbi. Exact locul în care își desfășura activitatea unul dintre fraţii lui Sandu.

„Să presupunem că aceşti oameni erau duşmanii mei. Eu îi băteam, probabil îi tăiam, dar niciodată nu ajungeam să fie decapitaţi. Ei au supărat şi au deranjat pe cineva. Un glonţ este 2 dolari, a deranjat pe cineva sau cineva a vrut să spună stop unor informaţii care puteau să pună în pericol anumite cercuri.” a declarat Sandu Geamănu pentru reporterii PRO TV.

Numai că povestea este cu totul diferită. Și asta pentru că suspecții poliției în acea perioadă au fost chiar frații Geamănu. Aceștia i-ar fi ucis pe cei doi subordonați că ar fi dat cu subsemnatul la Poliție.

Ce spne filmul anchetatorilor despre odioasa crimă din Giulești-Sârbi
Doi infractori au fost împuşcaţi în cap şi îngropaţi la groapa de gunoi din Giuleşti-Sârbi. Odioasele crime au avut loc la finalul luniii mai din 1999. Niculae Moise, zis Pământ (37 de ani) şi Nicolae Tănase, zis Puiu (33 de ani), au fost găsiţi de câinele unui cioban o lună mai tarziu.
La 26 iunie 1999 cadavrele a doi bărbaţi au fost găsite de câinele unui cioban la groapa de gunoi din Giuleşti-Sârbi. Mai întâi a ieşit la suprafaţă o mână şi pentru că patrupedul nu pleca din locul respectiv, a venit şi stăpânul să vadă ce a descoperit.

Cadavrele în stare de putrefacție erau îngropate unul peste altul la aproximativ jumătate de metru sub pământ. Ciobanul a chemat repede Poliţia care a dus rămăşiţele umane la Institutul Medico-Legal pentru a li se face autopsia. Oamenii legii au stabilit, după ce au luat amprentele, că cei doi morţi erau Niculae Moise, zis Pământ şi Nicolae Tănase, zis Puiu, doi infractori mărunţi care se ocupau cu şmenuri economice, daţi dispăruţi de mai bine de o lună.

Rezultatele necropsiei au demonstrat că cei doi au fost executaţi în stil mafiot: împuşcaţi în cap cu gloanţe de calibrul 9 milimetri. De la spate, de sus în jos, ca în filmele cu mafioți. Cel mai probabil au fost puşi în genunchi în momentul crimei.

Cei doi prieteni voiau să deschidă o afacere
Cei doi prieteni făcuseră mai multe infracţiuni economice, cum ar fi comercializarea de marfă fără acoperire, fiind şi închişi pentru câteva luni pentru acest lucru. Chiar în ziua în care au dispărut, încercau să strângă nişte bani pentru o „afacere“.

„Plecaseră de la ora prânzului de acasă în ziua dispariţiei. Aveau nevoie de câteva zeci de mii de dolari pentru o combinaţie în domeniul petrolier şi s-au întâlnit cu vreo trei-patru prieteni la diferite terase din zona Floreasca, pentru a cere bani“, povesteşte unul dintre comisarii de la Serviciul Omoruri de la Poliţia Capitalei.

Pentru a reuşi să adune suma de care aveau nevoie ei au amanetat şi câteva arme de vânătoare şi bijuterii.

Bărbaţii au colindat prin oraş cu BMW-ul Seria 3 al lui Pământ, până înspre ora 23.00, când Puiu şi-a sunat concubina pentru a-i spune că mai are puţină treabă şi că mai întârzie. Atunci a fost ultima oară când aceasta a luat legătura cu el. De altfel, atunci este ultimul punct până la care anchetatorii au putut stabili traseul celor doi bărbaţi.

Maşina lui Puiu, o Dacie 1310, a fost găsită în zona Floreasca, iar a lui Pământ a fost descoperită, la trei zile de la data dispariţiei, undeva pe strada Plevnei, cu geamul spart şi contactul pe direct. După ce au refăcut drumul celor doi, anchetatorii au stabilit că printre ultimii cu care s-au întâlnit în seara dispariţiei erau şi doi membri ai Clanului Geamănu Amet Metin şi Mihai Aurel, zis Clopoţel.

Cu acesta din urmă s-au văzut la Terasa Ficus, din zona Floreasca în jurul orei 22.00. La acea vreme Geamănu era una dintre cele mai puternice grupări mafiote din Capitală.

Puiu și Pământ, în război cu clanul Geamănu
Din păcate, Puiu şi Pământ nu se aveau prea bine cu doi dintre cei patru fraţi care conduc clanul, şi anume cu Petre Ilie (Petrică Geamănu) şi cu Alexandru Ilie (Sandu Geamănu).

Cu primul, cei doi s-au luat la bătaie pe când se aflau împreună în arestul Poliţiei Capitalei pe motiv că au turnat la Poliţie.

De altfel, anchetatorii au descoperit ulterior că Puiu şi Pământ aveau o relaţie de amiciţie cu căpitanul Nicolae Arapu, care îi şi anchetase în diferite dosare, şi cu locotenent-colonelul Eliodor Tanislav. Poliţiştii au aflat că Puiu îi împrumutase şi maşina căpitanului în acea zi, acesta fiind motivul pentru care au mers prin oraş doar cu BMW-ul lui Pământ.

După moartea celor doi, poliţiştii aveau să-şi piardă funcţiile, fiind totuşi păstraţi în Poliţie. Răzbunarea ar fi şi principala pistă a anchetatorilor: cei doi ar fi fost executaţi pentru a le da o lecţie celor care se gândeau să-i toarne pe membrii clanurilor mafiote.

Naşul lui Sandu, un raket moldovean care a făcut peste 40 de crime O altă ipoteză ar fi legată de Sandu Geamănu. Acesta din urmă avea pică pe ei din cauză că aceştia îi datorau câteva mii de dolari. Oricare ar fi fost adevăratul motiv, toate drumurile duc la Clanul Geamănu, susţin anchetatorii.

De altfel, şi modalitatea de execuţie este tipică mafiei, iar în acea perioadă Gemenii erau prieteni foarte buni cu rakeţii basarabeni, mai arata anchetatorii. Iuri Radulov, unul dintre cei mai faimoşi ucigaşi din Moldova, arestat ulterior în Transnistria pentru peste 40 de crime, era naşul de cununie al lui Sandu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!