Documentul scăpat din interior! ‘Mizele ascunse’ ale lui Clotilde Armand

În spatele războaielor intense purtate de noul primar al Sectorului 1, Clotilde Armand, cu firmele private care au deja contracte cu primăria, s-ar ascunde interese ascunse.

Cel puțin, asta susține Psnews.ro. Sursa citată precizează că intenția lui Armand este aceea de a ajuta firmele prietenilor sau colegilor din USR-PLUS să aibă acces la banii primăriei, așa cum s-a întâmplat în cazul gunoiului.

Totodată, Clotilde Armand ar refuza să plătească facturile către Romprest, însă ar semna contracte ilegale cu alte firme private pentru a colecta gunoiul de pe străzi.

„Primul scandal provocat de Clotilde Armand la Primăria Sectorului 1 din București este cel pentru salubrizare, când primarul a atacat direct firma Romprest. Primarul n-a ținut cont nici măcar de contractul care deja există, acuzând în continuare că s-ar emite „facturi nelegale”. Niciun procuror n-a anchetat presupusa ilegalitate din Sectorul 1, ceea ce demonstrează că primarul nu are dreptate. Romprest a fost deschisă la negocieri încă de la început, acceptând să-și reducă prețurile și să primească eșalonat plata datoriile pe care le-a strâns Primăria Sector 1. Clotilde Armand a precizat că „nu avem 50 de milioane în ianuarie, februarie, martie pentru Romprest”, iar în același timp, pe pagina sa socializare, mai afirmă că „există și alte firme de salubrizare pe lumea aceasta”. Primăria Sector 1, prin Administrația Domeniului Public (ADP) Sector 1, a semnat, pe 22 decembrie 2020, un contract cu firma SC Blue Planet Services SRL pentru colectarea gunoiului de pe străzi, potrivit documentului aflat în posesia PS News. O cantitate de 800 m.c. de gunoi a fost ridicată de firma mai sus menționată. În loc ca Primăria să-și achite datoriile către Romprest, a plătit o altă firmă. Blue Planet este administrată de Vasiliu Robert și își are sediul în Popești-Leordeni. Contractul dintre Primăria Sector 1 și SC Blue Planet Services SRL este ilegal, pe atribuire directă, fără transparență. Cetățenii din Sectorul 1 plătesc de două ori pentru aceleași servicii, deoarece există deja un contract exclusiv cu Romprest pentru colectarea gunoiului de pe străzile din sector. Clotilde Armand nu vrea să plătească facturile către Romprest pentru că are alte firme la partid pe care trebuie să le ajute, pe atribuire directă și fără transparență”, scrie publicația menționată.

Citiți și:  Andrei Caramitru dă de pământ cu Clotilde Armand şi cu Nicuşor Dan

Sursa: bugetul.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!