Documentul BOMBA care îngroapă Romprest în războiul cu Armand!

Un raport de control realizat de Ministerul Finanțelor, obținut de G4Media.ro, arată că Romprest ar fi produs un prejudiciu de 243,8 milioane de lei din fonduri publice în urma emiterii unor facturi cu tarife supraevaluate, dar și pentru servicii care nu exista în contractul de salubrizare.

Procesul verbal al controlului este realizat de Direcția Generală de Inspecție Economico-Financiară din Ministerul Finanțelor, minister condus de Florin Cîțu în calitate de ministru interimar al Finanțelor. Ministerul a sesizat parchetul pentru deschiderea unui dosar penal.

Controlul, început încă din noiembrie 2020, mai arată că atribuirea de către Primăria Sectorului 1 condusă la acel moment de Andrei Chiliman a contractului de salubritate către compania Romprest a fost realizată ”în mod defectuos, cu nerepectarea prevederilor legale”.

Citiți și:  Fost șef SIE, atac UMILITOR la adresa lui Cîțu. News alert

Procesul verbal arată că Romprest și-a aprobat singură o cerere de majorare a tarifelor cu peste 50%, la doar patru ani de la semnarea contractului inițial, ceea ce a dus la un prejudiciu din bani publici de 167 de milioane de lei. Un alt prejudiciu, de 76,6 milioane de lei, a fost produs de plata din fonduri publice a unor produse și servicii neînscrise în contract și ale căror tarife/prețuri nu au fost stabilite ca urmare a procedurii de atribuire a contractului.

Echipa de control a Ministerului Finanțelor a dat termen 180 de zile Primăriei Sectorului 1 pentru recuperarea acestui prejudiciu.

Un deznodământ în conflictul dintre primarul Clotilde Armand și Romprest e așteptat astăzi, după ce Comitetul Local pentru Situații de Urgență din Sectorul 1 a votat propunerea primarului Clotilde Armand de a solicita din nou Prefectului Capitalei declararea stării de alertă pentru o perioadă de 30 de zile din cauza gunoaielor neridicate de Romprest.

Citiți și:  Cîțu, atac împotriva unui ministru PSD: Nu este greșeală! CAPISCI?

De notat că în războiul lui Clotilde Armand cu Romprest, liberalii din Sectorul 1, conduși de Sebastian Burduja, au susținut că nu se poate rezilia contractul cu firma, ci cel mult poate fi renegociat. Și premierul Florin Cîțu a declarat că ”este important ca toți cei care au acolo contracte semnate să le respecte și de o parte și de alta – și prestatorul de servicii și primăria și apoi să vedem decizia instanței”.

Documentul este datat 20 iulie 2021.

Sursa: comisarul.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *