DOCUMENTELE CARE PRODUC UN CUTREMUR MAJOR: Putin, acuzat că deține controlul în Uniunea Europeană printr-un român

Markus Frohnmaier, deputatul german de origine română, membru în partidul Alternativa pentru Germania (AFD) a fost acuzat de BBC, de două publicații germane – Der Spiegel și postul public de televiziune ZDF – precum şi de ziarul italian La Republicca că ar acționa în favoarea intereselor rusești. Acesta neagă orice legături cu Rusia și faptul că este „în totalitate controlat” de puterea de la Kremlin.

În ancheta privitoare le deputatul AFD Markus Frohnmaier, în vârstă de 28 de ani, deputat de Bade-Wurtemberg din septembrie 2017 în Bundestag (camera inferioară), aceste media europene se sprijină pe anumite documente rusești, informează publicaţia franceză Le Parisien.

Unul dintre aceste documente a fost furnizat de organizația rusă „Dossier Center” care a fost fondată de fostul oligarh Mihail Hodorkovski, cu scopul de a descoperi interferențele ruse în străinătate. Acesta detaliază presupusele încercări ale Moscovei de a influența factorii de decizie din întreaga Uniune Europeană pe subiecte cum ar fi Crimeea sau Ucraina.

Citiți și:  S-a aflat ce fac americanii în spatele ușilor închise (SURSE)

Acest document este completat de un e-mail atașat, cu titlul „Alegeri în Bundestag”. În acest email este este menționat numele Markus Frohnmaier, ale cărui „şanse să fie ales în Bundestag sunt mari” şi a cărui campanie trebuie să fie ‘sprijinită’. „În consecință, vom avea propriul parlamentar în Bundestag”, se specifică în e-mail.

Un fost ofiţer rus de contrainformaţii, Petr Premiak, fost deputat în Consiliul Federaţiei (camera superioară a parlamentului rus) a recunoscut că este autorul acestui e-mail şi nu al întregului document. Destinatarul emailului era Serghei Sokolov, un înalt funcționar al administraţiei lui Vladimir Putin.

Cu toate acestea, potrivit BBC, nu există dovezi concrete că Rusia ar fi oferit „sprijin material” campaniei lui Markus Frohnmaier. Un alt document, din aprilie 2017, intitulat „Campania electorală Frohnmaier/plan de acţiune (draft)”, evocă „în plus faţă de sprijinul material” şi „un sprijin mediatic”.

Citiți și:  Germania e în stare de șoc! ANUNTUL venit acum este cumplit

Markus Frohnmaier a declarat pentru BBC că nu are cunoștință de aceste documente. „Clientul nostru subliniază că nu a fost niciodată sub controlul unei terţe parți. Clientul nostru nu a solicitat sau a primit asistență financiară directă (…) sau prin terţi”, au reacționat avocății acestuia într-o declarație.

În acelați timp, Frohnmaier se pronunță cu regularitate împotriva sancțiunilor UE faţă de Moscova. Acesta s-a deplasat de mai multe ori în Crimeea, teritoriu ucrainean anexat de Rusia în 2014, precum şi în partea de est a Ucrainei, controlată de separatiști proruşi.

La fel ca Adunarea Naţională (RN, fostul Front Naţional) în Franţa, numeroase formațiuni de extremă dreapta europene au legături politice şi financiare dovedite cu Moscova şi pledează pentru o apropiere de liderul rus Vladimir Putin, informează Le Parisien.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *