Document oficial: 89 de români infectați cu Covid au murit după vaccinare. Peste 7.000 de reacții adverse după imunizare

Institutul Național de Sănătate Publică (INSP) a anunțat, prin intermediul unui document oficial obținut de Antena 3, că 89 de români au murit de Covid, după ce s-au vaccinat.

Potrivit unui răspuns primit marți de Antena 3 de la INSP, în perioada 1 ianuarie-14 martie, 89 de persoane au murit după ce s-au vaccinat și după ce au fost confirmate positiv cu SARS-CoV-2. Nu se știe în acest moment dacă persoanele erau asimptomatice în momentul în care s-au vaccinat, sau dacă s-au pozitivat ulterior.

Tot din document reiese că, atunci când a început vaccinarea în România, nu s-au raportat reacții adverse în lipsa unei proceduri clare de raportare. Astfel, în decembrie au fost raportate doar 26 de reacții adverse în urma vaccinului Pfizer.

Citiți și:  UE ne-a băgat pe gât 120 milioane de vaccinuri. România OBLIGATĂ să le cumpere

7324 reacții adverse raportate la vaccinul anti-COVID, dintre care:

– 4075 reacții adverse raportate la vaccinul Pfizer

– 414 reacții adverse raportate la vaccinul Modernă

– 2835 reacții adverse raportate la vaccinul AstraZeneca

Dintre reacțile adverse grave se numără Tulburări cardiovasculare , tahicardie, tulburări hematologice sau șoc anafilactic.

INSP investighează cazurilor raportate. În plus, la vaccinul Pfizer cele mai multe reacții adverse raportate sunt din zona cardio, iar la Astrazeneca, evenimentele tromboembolice, relatează Antena 3.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!