DOCUMENT: Legea care aruncă România în aer. Impact DEVASTATOR asupra bugetului


Senatul a respins la începutul lunii iunie OUG 72/2020 referitoare la evaluarea imobilelor preluate abuziv de regimul comunist pentru finalizarea procesului de restituire.

Ordonanța va fi dezbătută însă şi de Camera Deputaţilor, for decizional în acest caz, în ședința de plen de azi, iar dacă va fi adoptată va avea un impact devastator asupra bugetului, consideră Ana Birchall.

Ana Birchall atrage atenția că dacă acest proiect de lege va fi adoptat de Camera Deputaților, în forma actuală ar putea avea un impact financiar devastator asupra bugetului statului.

„Astăzi, de la ora 10.00, voi fi online la ședința de plen a Camerei Deputaților. La vot final, se află cateva proiecte de lege importante. De exemplu, proiectul de lege Pl-x 353/3020, care, daca va fi votat in aceasta forma, va produce un impact financiar asupra bugetului statului devastator”, scrie Ana Birchall pe Facebook.

Citiți și:  A facut-o praf! Birchall s-a DEZLĂNȚUIT după ce Gabriela Firea și-a anunțat candidatura la primărie

Proiectul de lege în forma adoptată de Senat

PARLAMENTUL ROMANIEI

SENAT

LEGE

privind respingerea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr.72/2020 pentru suspendarea aplicarii prevederilor art.21 alin.(6) din Legea nr.165/2013 privind masurile pentru finalizarea procesului de restituire, in natura sau prin echivalent, a imobilelor preluate in mod abuziv in perioada regimului comunist in Romania si instituirea unor masuri tranzitorii Senatul adopta prezentul proiect de lege.

Articol unic – Se respinge Ordonanta de urgenta a Guvernului nr.72 din 14 mai 2020 pentru suspendarea aplicarii prevederilor art.21 alin.(6) din Legea nr.165/2013 privind masurile pentru finalizarea procesului de restituire, in natura sau prin echivalent, a imobilelor preluate in mod abuziv in perioada regimului comunist in Romania si instituirea unor masuri tranzitorii, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr.4l2 din 19 mai 2020.

Citiți și:  A facut-o praf! Birchall s-a DEZLĂNȚUIT după ce Gabriela Firea și-a anunțat candidatura la primărie

Acest proiect de lege a Cost adoptat de Senat in sedinta din 3 iunie 2020, cu respectarea prevederilor articolului 76 alineatul (2) din Constitutia Romaniei, republicata.

PRESEDINTELE SENATULUI

Robert-Marius Cazanciuc

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.