DOCUMENT. Declarație pe propria răspundere, obligatorie în România! Cine este OBLIGAT s-o completeze


O declarație pe propria răspundere introdusă în Româniaîncă din iunie poate fi completată acum și online. Cei care sunt oblgiați să o completeze sunt persoanele care intră pe teritoriul țării prin aeroporturi.

Aplicația a fost realizată pentru cei care vin în România, pentru a ușura fluxul de oameni care se află la terminalele de sosiri de pe aeroporturile din țară. Astfel, cei care aterizează aici își introduc datele solicitate, inclusiv adresa unde se vor izola la domiciliu, dacă este nevoie – adică dacă nu vin din statele aflate pe „lista verde”.

În urma completării formularului, aceștia vor primi un cod pe care îl vor scana la un ghișeu și li se va printa formularul, pe hârtie. Acest lucru a fost implementat pentru a evita cozile și contactul cu alte persoane. Formularul online se folosește deja la Aeroportul Otopeni şi la cel din Sibiu.

Un astfel de formular, fie online, fie pe hârtie, este obligatoriu pentru oricine intră în România, fiind în fapt o „declaraţie epidemiologică”.

Cum se completează declaraţia epidemiologică

Pașii care trebuie urmați pentru completarea electronică a declarației epidemiologice de intrare în țară

  1. Se accesează adresa https://chestionar.stsisp.ro folosind datele mobile/conexiunea la internet;

  2. Se completează datele solicitate de aplicație și se validează, apoi se trimite formularul;

  3. Este important să se menționeze adresa de izolare sau să se indice adresa de izolare cu adresa de domiciliu;

  4. Ulterior, se generează un cod QR pe telefonul înregistrat în aplicație;

  5. Se tipărește declarația sau se scanează codul QR la ghișeul amplasat în acest scop pe fluxul sosiri și se ridică declarația de acolo;

  6. Declarația se prezintă la ghișeele DSP.

Românii care se întorc din aceste țări scapă de carantină – 22 de state din „zona verde”
Lista, intrată în vigoare în această săptămână, cuprinde următoarele state: Austria, Bulgaria, Cehia, Cipru, Croaţia, Confederaţia Elveţiană, Estonia, Finlanda, Franţa metropolitană (teritoriul european al Franţei), Germania (cu excepţia districtului Kreis Gutersloh care este zonă galbenă), Grecia, Irlanda, Islanda, Italia, Letonia, Liechtenstein, Lituania, Malta, Norvegia, Slovacia, Slovenia şi Ungaria.

Sursa: gandul.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.