DOCUMENT. Anunț MAJOR pentru elevi și profesori. E lege!

Ministerul Educației a activat o lege care prevede acordarea de către minister, la cerere, a unui dispozitiv electronic, laptop sau tabletă, profesorilor și elevilor care fac această cerere.

Ministerul Educației activează Legea 109/2020 care prevede acordarea de către minister, la cerere, a unui dispozitiv electronic, laptop sau tabletă, profesorilor și elevilor care solicită așa ceva, conform edupedu.ro

Ordinul 6200/2020 prevede câteva modificări la metodologia de predare online, dar introduce și această posibilitate ca cei din sistemul de Educație să primească un dispozitiv „la cerere”.

Ce este precizat în articolul respectiv
„Ministerul Educației și Cercetării (MEC) are următoarele atribuții:

b) întreprinde măsuri, în colaborare cu Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, administrația publică locală, alte autorități ale administrației publice centrale sau locale, pentru punerea în aplicare a prevederilor art 94. alin 2. litera z) din Legea Educației Naționale nr 1/2011, asigurând accesul preșcolarilor/elevilor la tehnologie și internet;

În varianta inițială a acestui articol, ministerul nu se obliga să asigure accesul, ci doar să “faciliteze” accesul.

Articolul din Legea Educației la care ordinul actual face trimitere este cel aprobat prin Legea 109/2020 și prevede:

Art 94, alin (2) “Ministerul Educației și Cercetării exercită, în domeniul învățământului preuniversitar, următoarele atribuții:

litera z) asigură, la cerere, fiecărui cadru didactic și fiecărui elev un dispozitiv – laptop sau tabletă, conectat la internet, pentru a putea participa la activitățile de e-learning.”

Elevii și profesorii vor putea depune cereri pentru dispozitive
Subsecretarul de stat din Ministerul Educației Jean Badea a declarat că elevii și profesorii vor putea depune cereri pentru dispozitive după ce Guvernul aprobă o hotărâre prin care vor fi adoptate normele de aplicare.

„Normele de aplicare ale Legii 109 care modifică Legea educației nationale nr. 1 / 2011 au fost realizate la Ministerul Educației și Cercetării. După consultarea cu partenerii de dialog social, acestea vor fi înaintate spre aprobare Guvernului României pentru a fi adoptate prin hotărâre de guvern.

Propunerea prevede modificarea programului Euro 200 care, prin modificarea art. 94 din Legea Educației nu mai are obiect”, a declarat Jean Badea pentru sursa menționată.

Sursa: capital.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.