Doctorul Alexandru Rafila, ADEVARUL despre MANIPULAREA testării COVID-19


Alexandru Rafila a negat vehement posibilitatea ca autoritățile să falsifice numărul infecțiilor cu Covid-19.

„Eu nu cred acest lucru, am mai discutat această posibilitate. Numărul de teste care se realizează în fiecare zi este legat de solicitările care vin din partea diverselor unități sanitare care recoltează probe de la persoanele simptomatice și atunci nu cred că există o planificare a recoltării probei de la simptomatici.

Mai degrabă cred că sunt fluctuații care se înscriu normalitate(…)Dacă ne uităm, nici numărul de cazuri pozitive nu este foarte discordant, cu excepția zilelor de weekend, când numărul de probe testate de obicei este mai mic”, a spus Alexandru Rafila, miercuri seară, la Digi24.

Alexandru Rafila anunță cifrele dezastrului. Suntem pe locul 3 în UE! „O să avem probleme”

În urmă cu două zile, Prof. dr. Alexandru Rafila, reprezentantul Organizației Mondiale a Sănătății în România, a tras un semnal de alarmă legat de creșterea numărului de noi cazuri de coronavirus, adăugând că România este pe locul 3 în U.E. din punct de vedere al „incidenței cumulative”.

El a afirmat luni, la Antena 3, că trasmiterea infecției cu Covid-19 este deosebit de accentuată în România.

„Suntem pe creștere, este adevărat, așa se întâmplă cu bolile acestea înalt transmisibile, creșterea dacă nu e controlată, este logaritmică, adică fiecare persoană infectată poate să infecteze la rândul ei mai multe persoane. Ceea ce se întâmplă în America, atât în cea de Nord, cât și cea de Sud, în Africa și în unele țări din Asia a dus la creșterea accelerată. De exemplu, în ultima zi am avut 200.000 de cazuri noi la nivel mondial”, a spus profesorul Rafila.

Măsuri simple, pentru o vară liniștită
„Au fost multe discuții legate de faptul că virusul își pierde capacitatea de trasmitere după un ciclu de aproximativ 10-12 săptămâni, în mare măsură, și că epidemia se va opri. Se vede clar că nu este așa. În România, în ultimele 10-12 zile, asistăm la o creștere importantă ce ar trebui să ne dea de gândit, să respectăm acele câteva măsuri simple pentru a avea o vară liniștită. Ar trebui toți să milităm în acest sens”, a declarat reprezentantul OMS în România.

„Ar trebui să știm că am plecat, în perioada cea mai bună, acum 4 săptămâni, ajunsesem chiar la 1,5% cazuri pozitive din totalul probelor. S-a stabilizat oarecum la 3%. Acum, zilele acestea de weekend, când se testează mai puțin, nu doar în România, vedem procente de 6%. Există transmitere comunitară, iar lumea s-a relaxat foarte mult în ceea ce privește măsurile de prevenție, dacă nu ne revenim rapid, o să avem probleme”, a adăugat profesorul Alexandru Rafila.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.