DOAR IN ROMANIA: Tiganii care au UCIS sportivul din Slatina sunt cercetati in stare de LIBERTATE!

florin-gulie
Florin Gulie- Tiganul Criminal

Tatăl sportivului ucis la Slatina: „Copilul meu s-a luptat având cuţitul în piept“

Moartea sportivului de 25 de ani din Slatina, Cristi Gălbenuşe, ucis weekendul trecut într-un bar din oraş, continuă să suscite un interes deosebit. În timp ce procurorii încearcă să descâlcească iţele încăierării soldate cu moartea boxerului, tatăl său vrea dreptate şi vine cu noi detalii despre fatidica noapte. Indivizii care l-au ajutat pe ucigaşul sportivului sunt liberi, excepţie făcând suspectul principal.

Procurorii de la Parchetul Olt continuă cercetările în acest caz, dar, până la acest moment, persoanele participante la încăierarea de săptămâna trecută sunt anchetate în stare de libertate. Practic, cu excepţia suspectului principal identificat ca fiind autorul crimei, respectiv Florin Gulie (25 ani, reţinut deja pentru omor pe 30 de zile – n.r.), nimeni altcineva nu a mai fost reţinut, deşi s-a stabilit cu certitudine că au existat alte şapte persoane ce au fost alături de suspectul principal. Reprezentanţii Parchetului Olt au precizat că cercetările continuă şi că totul se află încă într-o fază incipientă.

„La data de 12 iulie 2014, organele de urmărire penală au fost sesizate cu privire la faptul că, la aceeaşi dată, pe raza oraşului Slatina, jud. Olt a avut loc o altercaţie pe terasa unui bar între un grup de opt persoane şi victima G.M.C. (Gălbenuşe Mihăiţă Cristian, n.r.). Urmare a multiplelor leziuni aplicate cu un cuţit în zona toracică şi în zona feţei de către inculpatul G.F. (Gulie Florin, n.r.), victima a decedat. Procurorul de serviciu conform graficului, a mers la faţa locului, ocazie cu care s-a întocmit procesul verbal de cercetare a locului faptei şi s-au identificat persoanele participante la incident. S-a înregistrat dosarul penal în care în prezent s-a pus în mişcare acţiunea penală faţă de inculpatul G.F. (Gulie Florin, n.r.) sub aspectul infracţiunii de omor. Deoarece, în urma altercaţiei, şi acesta a suferit leziuni pentru vindecarea cărora este spitalizat într-o unitate sanitară sub pază, s-a formulat propunere de arestare preventivă pe o durată de 30 de zile în lipsă, propunere însuşită de către Tribunalul Olt, urmând ca acesta să fie introdus în Centrul de reţinere şi arestare preventivă odată cu restabilirea sănătăţii”, se arată într-un comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt.

 

Ucigaşul vrea deja în libertate

Lucrurile deja se precipită însă. Deşi este rănit, internat sub pază şi arestat oficial pentru 30 de zile, agresorul – ieşit din închisoare de numai câteva luni unde a fost închis pentru furt, a atacat deja decizia Tribunalului Olt prin care s-a dispus reţinerea sa preventivă.

“În prezent, dosarul se află la Curtea de Apel Craiova ca urmare a contestaţiei depuse de către inculpat, termenul de soluţionare fiind data de 18 iulie. În cauză s-au audiat o parte din martorii prezenţi la momentul săvârşirii infracţiunii, persoanele care îl însoţeau pe inculpat, persoana care l-a agresat pe acesta, precum şi inculpatul. Cercetările continuă, în funcţie de probele administrate în cauză urmând să se adopte măsuri legale şi temeinice ce vor fi aduse la cunoştinţa opiniei publice”, a declarat Otilia Chiriţă, prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt.

Între timp, Florin Răzvan Gulie, suspectul acuzat de uciderea sportivului Cristi Gălbenuşe, a fost operat, miercuri – 16 iulie, la Spitalul Clinic de Urgenţă din Craiova, pentru o “fractură la cap cu înfundare”. Acuzat deja pentru săvârşirea infracţiunii de omor, el riscă până la 20 ani după gratii.

Tatăl sportivului: “Cristi s-a luptat cu mâinile goale…”

Vasile Gălbenuşe, tatăl sportivului (fost membru al lotului naţional de juniori la box, n.r.), este convins că fiul său a fost ucis pentru că a avut onoare şi pentru că niciodată nu a acceptat să fie batjocorit. Acest lucru, crede tatăl acestuia, i-ar fi adus moartea, agresorii fiind invidioşi pe omul Cristi Gălbenuşe.

”Arma cu care a fost omorât fiul meu a fost special făcută pentru a ucide, nu e făcută pentru a te ajuta la bucătărie sau altundeva! Arma crimei nu e un cuţit obişnuit, e făcută pentru a omorî! Şi , chiar dacă era un cuţit obişnuit, nu ai voie să umbli cu aşa ceva la tine că nu suntem criminali, nu au ce căuta cu aşa arme la tine pe stradă! Totul a fost premeditat, şi ei (agresorii, n.a.) au recunoscut asta! Fără doar şi poate, ce s-a întâmplat e ceva strigător la cer! Cât de sadic şi câtă voinţă a avut el (autorul crimei, n.r.) ca să facă crima asta, să o pregătească dinainte şi uite că, până la urmă, a reuşit! Dar şi ceilalţi agresori care au fost cu el au fost înarmaţi, au avut cuţite la ei şi alte arme albe – bâte etc. Chiar eu am văzut, când eram în genunchi, lângă copilul meu, un poliţist care a ridicat un briceag cu plăsele roşii de lângă mine, o scândură mare cu cuie în capăt cu care l-au lovit şi cu aia! Dacă i-au lovit ei (agresorii, n.r.) şi pe cei care încercau să îi dea primul ajutor copilului meu, îi loveau cu ce aveau la ei, vă daţi seama ce a fost acolo, ce nemernicie şi sălbăticie a fost atunci! Copilul meu s-a luptat cu ei având în piept cuţitul ăla pentru că nu îl observase, nu avusese timp să se oprească ca să şi-l scoată, vă daţi seama câtă tărie a avut pe el deşi era rănit, tăiat pe faţă! Cristi s-a luptat cu ei având mâinile goale!… (…) Omori aşa simplu un om, îl tai ca pe-o buruiană, ca pe-un lemn, ca pe un obiect?! Cum să faci aşa ceva?? Suntem în Vestul Sălbatic, suntem fără nicio educaţie, unde suntem??”, a întrebat Vasile Gălbenuşe.

Între timp, viaţa în localul „Vintage” unde s-a consumat tragedia încearcă să reintre pe un făgaş normal. Dar lucrurile nu vor mai fi niciodată cum au fost. Deja clienţii care vin aici începând din dimineaţa zilei de sâmbătă 12 iulie pot vedea amplasat afară, la intrarea în barul cu pricina, un portret îndoliat al lui Cristi Gălbenuşe, la doar câteva zeci de centimetri de locul unde s-a prăbuşit. Câteva candele ard non-stop.

cg3

Urmăriți acest site pe Telegram și pe Google News

Susține Nationalisti.ro printr-o donație

Un cometariu

  1. Mai in toate orasele gasim asta. Stai linistit la masa cu sotia, iubita, copiii si vin unii la tine sa faca figuri. Se gasesc altii la final sa te acuze ca de ce te bagi la bataie cu ei…pai ce sa faci sa stea un puradel cu tot neamul sa se uite dupa sotie sau sa te jigneasca??? Au atat de multa rautate, nu stiu nici tatal tiganului cum poate sa vorbeasca la tv cu atat de multa usurinta. Cred ca as intra in pamant, nu pentru ca fiul va fi inchis ci pt. ca a omorat un om. Dar cine se aseamana se aduna. Paduchii nu fug daca le vorbesti frumos.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *