Dmitri Medvedev: ‘Washingtonul vrea un nou Holodomor în Ucraina’

Fostul preşedinte şi premier rus Dmitri Medvedev a acuzat miercuri SUA că duce un „război indirect” împotriva Rusiei, după ce Camera Reprezentanţilor americană a aprobat un pachet de asistenţă pentru Ucraina în valoare de 40 de miliarde de dolari, relatează Reuters.

Medvedev a atenţionat totodată că economia SUA va avea de suferit. Fostul şef de stat a postat pe Telegram că legea votată marţi de reprezentanţi constituie o tentativă de a „face Rusia să sufere o gravă înfrângere şi de a limita dezvoltarea sa economică şi influenţa sa politică în lume”. „Nu o să meargă. Tiparniţa de bani prin care America îşi creşte constant datoria guvernamentală deja excesivă se va strica mai repede”, a scris Medvedev. Medvedev, care este vicepreşedinte al Consiliului de Securitate al Federaţiei Ruse după ce a renunţat la postul de premier, în ianuarie 2020, a mai afirmat că de vină pentru preţurile „nebuneşti” ale combustibililor şi alimentelor din SUA sunt ceea ce el a numit drept „autorităţile rusofobe” ale Americii.

Citiți și:  Europa, AMENINTATA direct de Dmitri Medvedev, omul Vladimir Putin

La rândul său, preşedintele Dumei de stat ruse, Viaceslav Volodin, a acuzat Washingtonul pe Telegram că foloseşte pachetul de ajutor pentru a „îndatora” Ucraina şi a-şi însuşi rezervele de grâne ale ţării, în locul plăţii.

„Washingtonul vrea un nou Holodomor în Ucraina”, a adăugat Volodin, referindu-se la foametea artificială din anii 1930, soldată cu moartea a milioane de ucraineni după ce regimul dictatorului sovietic Iosif Stalin a forţat ţăranii să intre în ferme colective şi a confiscat cerealele cu forţa. Ucraina consideră această foamete creată artificial drept un genocid ordonat de Moscova pe care îl numeşte Holodomor sau Marea Foamete. Situaţii similare s-au înregistrat şi în alte regiuni din URSS.

Citiți și:  News alert. Dmitri Medvedev avertizează: Va fi un dezastru pentru Europa

Sursa: stiripesurse.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.