Dispar judetele! Cum se va numi zona in care locuiesti?

reg1

Premierul a anuntat noi masuri in privinta regionalizarii. Fata de vechiul proiect, ar disparea judetele!In precedentul proiect, al guvernului Ponta, judetele erau pastrate si de fapt aparea un nou etaj de functionare, regiunea, care risca sa faca administratia si mai stufoasa, scrie Digi24.

Baza de plecare ar putea fi actualul sistem al regiunilor de dezvoltare, cu eliminarea celor 41 de consilii judetene. La nivel judetean ar urma sa fie mentinut doar un oficiu prefectural. Insa exista si posibilitatea unei reforme administrative care ar tine macar intr-o anumita masura de dezvoltarile organice.

„Regiuni administrative mai mici (intre 15-18), create prin fuziunea a 2-3 județe pe baza unor criterii precum: fluxurile inter-județene economice și de forța de munca, conexiuni de transport, populație și suprafața”, a declarat Dacian Ciolos, premierul Romaniei.

Proiectul regionalizarii Romaniei a disparut brusc de pe agenda publica la sfarșitul anului 2013. Guvernul de atunci și-a asumat raspunderea pe legea descentralizarii, insa, la inceputul anului 2014, Curtea a declarat proiectul neconstituțional. Vechiul proiect propunea insa pastrarea județelor, cel puțin o perioada.
Potrivit proiectului initial, Romania ar fi fost impartita in 9 regiuni: Regiunea Vest, Regiunea Nord-Vest, Regiunea Sud-Vest, Regiunea Centru, Regiunea Regiunea Sud, Regiunea Bucuresti-Ilfov, Regiunea Nord a „Est, Regiunea Sud-Est.

reg2

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *