S-a aflat! Intalnirea de TAINA dintre Iohannis și liderii PNL. Președintele a început să râdă: „Nu se poate, Florin!” (SURSE)

S-a aflat ce au discutat, în ședința de aseară, liderii PNL și președintele Klaus Iohannis. La întâlnire au participat cei patru prim vice-președinți, împreună cu premierul demis, Florin Cîțu. Ședința a durat două ore. Iată ce i-a spus președintele Iohannis lui Cîțu

Potrivit unor surse citate de Antena 3, Klaus Iohannis nu a vrut să le spună liderilor PNL numele premierului pe care îl dorește, însă le-a prezentat profilul acestuia.

Unul dintre prim-vicepreședinții PNL a pus pe masă patru dopuri de plastic, moment în care ceilalți au întrebat despre ce e vorba.

Klaus Iohannis a început să râdă. Era vorba despre cele patru stele ale generalului Nicolae Ciucă.

Florin Cîţu către Klaus Iohannis: Sunt şi eu președintele PNL. Nu este vorba despre mine, dar ce semnal dăm?

Klaus Iohannis: Nu se poate, Florin!

Ce funcție va avea Florin Cîțu?
Potrivit surselor, Florin Cîțu ar urma să ia funcția de șef al Senatului, odată cu plecarea lui din Guvern.

Potrivit surselor, România va avea un Guvern PNL-UDMR, sprijinit de PSD. Liberalii poartă discuții pe portofoliile care au fost ale USR, pentru a decide cum vor fi redistribuite.

Potrivit surselor, se pare Iulian Dumitrescu va fi ministrul Transporturilor. La ministerul de Interne ar urma să rămână Lucian Bode, conform Antena 3.

Ministerul Sănătății va fi condus, din nou, de Nelu Tătaru, iar Ministerul Energiei ar urma să rămână la Vigil Popescu. La Ministerul Justiției, Cătălin Predoiu ar urma să revină în funcție.

Ministerul Educației va fi condus, în continuare, de Sorin Cîmpeanu, iar pentru Ministerul Agriculturii se vehiculează o variantă în persoana lui Adrian Cozma.

Nicolae Ciucă, noul premier al României
În ședința de aseară, s-a decis că Nicolae Ciucă ar trebui să fie noul premier desemnat al României.

Joi, într-o şedinţă extrem de scurtă a Biroului Politic Naţional, care a durat doar 5 minute, PNL l-a votat pe Nicolae Ciucă drept propunerea liberală pentru funcţia de prim-ministru, cu care delegaţia PNL se va prezenta în faţa preşedintelui Iohannis.

Va fi un guvern minoritar format din PNL şi UDMR, care va beneficia însă şi de sprijinul PSD în Parlament.

Sursa: capital.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *