Directorul SIE: 95 la suta dintre sateliti sunt de SPIONAJ

Directorul Serviciului de Informaţii Externe (SIE), “organul de stat specializat în domeniul informațiilor externe privind siguranța națională și apărarea României și a intereselor sale”, a declarat, la Digi 24, că 95% din totalul sateliţilor declaraţi ca fiind “de studiu” sunt sateliţi de spionaj.

“Evident că se ascultă. 95% din sateliţii care se învârt în spaţiul extraatmosferic pentru ‘studierea paşnică a Cosmosului’ sunt sateliţi de spionaj. Dacă lumea s-a supărat pentru asta, înseamnă că e infantilă. Aaa, dacă supărarea a fost de cum a fost posibil să se afle şi aşa mai departe, asta e altceva. (…) Tot ce este semnal audio, video şi aşa mai departe şi iese în atmosferă este interceptat. Majoritatea sunt însă criptate şi problema e dacă poţi să le decriptezi. Dar de interceptat, se interceptează. Şi noi facem asta, şi toată lumea (…) Sigur, dacă sunt criptate, ajungi mai greu la ele. Înseamnă că au valoare mai mare”, a spus Teodor Meleşcanu.

Citiți și:  Cum să te protejezi de spionajul în masă?

NSA satelit 2

Meleşcanu a atras atenţia că este posibil ca demnitarii români să fi fost ascultaţi de servicii străine. “Eu, personal, nu exclud. Mai ales dacă au vorbit din străinătate pe telefoane mobile obişnuite, e foarte posibil (…) Noi facem această recomandare tuturor beneficiarilor: vă rugăm frumos nu vorbiţi pe telefonul mobil, mai ales dacă sunteţi în străinătate, într-o deplasare. Aveţi ceva de vorbit? E o ambasadă, sunt posibilităţi de a comunica. Dacă beneficiarul respectă sau nu, sigur că e opţiunea lui”, a declarat directorul SIE.

Referitor la cariera sa politică, fostul ministru de externe şi al apărării, a declarat că nu exclude o revenire în prima linie. Întrebat dacă ia în calcul o candidatură la funcţia de preşedinte al României, Meleşcanu a declarat că ”din punctul meu de vedere, sunt disponibil, în cazul în care va exista un interes”.

Citiți și:  Cum să te protejezi de spionajul în masă?

Teodor Meleşcanu a fost numit director al SIE la începutul anului 2012, la propunerea preşedintelui Traian Băsescu. Sursa: FrontPress.ro

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile