Director de la Fisc, LUAT PE SUS de DIICOT

DIICOT (1)
Petruș Cârcei cercetat de DIICOT pentru divulgare de informații secrete și favorizarea făptuitorului

Surse judiciare au precizat pentru presa centrală că directorul executiv al AJFP Buzău le-ar fi dat lui Costică Lepădatu şi Marius Graţian Gheorghiţa date din dosarul în care aceştia sunt cercetaţi de procurorii DIICOT Bucureşti, spunându-le că anchetatorii au cerut de la Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Galaţi informaţii despre societăţile comerciale la care aceştia erau asociaţi sau administrator.

UPDATE Petruș Cârcei urmează să ajungă la sediul DIICOT București, unde va fi audiat, pe numele acestuia fiind emis un mandat de aducere.

Procurorii DIICOT București au efectuat astăzi percheziţii la Direcţia de Finanţe şi în alte 2 locaţii, într-un dosar de favorizare a făptuitorului. Între persoanele vizate se află şi directorul executiv al instituţiei, Petruş Octavian Cîrcei.

Citiți și:  Au colaborat cu procurorii DIICOT!

“La data de 10.08.2016 procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Bucuresti împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate București au efectuat un număr de 3 percheziţii pe raza municipiului Buzău dintre care 1 percheziţie la sediul unei instituţii publice, într-o cauză vizând săvârșirea infracțiunilor de favorizare a făptuitorului și compromiterea intereselor justiție. În cauză, există suspiciunea rezonabilă că în cursul anului 2014, suspectul C. P. O., director executiv în cadrul unei instituţii publice a sprijinit cu intenție doi făpuitori cercetați într-un dosar penal aflat pe rolul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial București, în scopul împiedicării și îngreunării cercetărilor în dosarul menționat și tragerii la răspundere penală, prin punerea la dispozitia acestora de informații nepublice. Astfel, luând cunoștință în virtutea funcției de informații privind modul în care urmează să se administreze o probă în dosarul aflat pe rolul D.I.I.C.O.T, suspectul a divulgat aceste date îngreunând urmărirea penală şi a dezvăluit fără drept mijlocul de probă și înscrisul oficial înainte de dispunerea unei soluții de trimitere în judecată ori de soluționarea definitivă a cauzei. La sediul DIICOT-Serviciul Teritorial Bucureşti vor fi aduse, în vederea audierii, un număr de 2 persoane. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Departamentul de Informaţii şi Protecţie Internă”, se precizează în comunicatul DIICOT.

Citiți și:  Feriți-vă de acești infractori periculoși care vă bat la ușă! Ocupă casele proprietarilor cu forţa. Gruparea care a speriat România

Urmărește ultimele știri pe Google News

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Un cometariu

  1. Alexandru Nicolae

    Foarte bine ca DIICOT asi face treaba cu seful AJFP Buzău. Acesta este cercetat din luna Martie 2015 si intr-un dosar la DNA Ploiesti ,dar aici ancheta trenează. Domnul Petrus Octavian Circei a sprijinit si infracțiunile economice financiare ale firmelor familiei Stoian ( Stoian Florina – sefa ISJ Buzău ) sprijinit de Parchetele din Buzău care au dispus clasari pe bandă rulantă. Pentru detalii cine doreste ma poate contacta la nr 0760949082

Lasa un comentariu