Direct din Evul Mediu in Parlamentul European: Europarlamentar: „Femeile n-ar trebui să aibă drept de vot pentru că le place să fie conduse de bărbaţi mai ales spre dormitor”

misoginul

La doar câteva zile după ce a explicat, referindu-se la viol, că „atunci când femeile spun nu, nu vor neapărat să spună asta”, europarlamentarul polonez Janusz Korwin-Mikke a declarat într-un interviu că femeile n-ar trebui să aibă drept de vot pentru că „vor să fie conduse de bărbaţi”. Janusz Korwin-Mikke a devenit recent aliatul eurofobului Nigel Farage, ajutându-l să-şi păstreze grupul şi finanţarea în Parlamentului European.

Janusz Korwin-Mikke este liderul partidului Congresul Polonez al Noii Drepte (KNP), formaţiune care a câştigat 7,15% dintre voturile exprimate de polonezi la alegerile europarlamentare din mai, căpătând astfel patru mandate în Parlamentul European. Cunoscut pentru discursul homofob, rasist şi misogin, europarlamentarul polonez nu face niciun efort pentru a-şi tempera afirmaţiile, deşi a fost amendat în numeroase rânduri de autorităţile antidiscriminare.

Acum, într-un interviu acordat cotidianului britanic „The Observer”, Janusz Korwin-Mikke, în vârstă de 72 de ani, vorbeşte despre rolul femeii în societate şi în politică.

„Materialul seminal probabil că nu se iroseşte pentru că natura în general foloseşte materiile care-i stau la dispoziţie, iar acum există o ipoteză că atitudinile bărbaţilor sunt transmise femeilor prin materialul seminal, care penetrează ţesuturile. Există astfel un argument puternic pentru această ipoteză şi anume că femeile au devenit mult mai independente odată cu folosirea tot mai ridicată a contraceptivelor orale”, a explicat europarlamentarul polonez.

Într-un alt interviu, acordat zilele trecute cotidianului britanic „The Guardian”, Janusz Korwin-Mikke a subliniat că acuzaţiile de viol n-ar trebui luate în calcul dacă nu există „semne vizibile” sau dacă nu există cel puţin doi martori pentru că, „de multe ori, femeile doar se prefac că nu vor sex”.

„În general, femeile se prefac că nu vor să facă sex. Trebuie să ai competenţa necesară pentru a face diferenţa între prefăcătorie şi situaţiile în care chiar nu vrea. În jur de 30-40% dintre femei se prefac că nu vor, dar de fapt vor”, a explicat europarlamentarul.

Jurnaliştii britanici l-au abordat pe Janusz Korwin-Mikke pentru că, de curând, acesta a ajutat Partidul Independenţei din Regatul Unit (UKIP) să-şi păstreze grupul eurofob format în interiorul Parlamentul European şi, bineînţeles, finanţarea aferentă. Unul dintre cei patru eurodeputaţi trimişi de Congresul Polonez al Noii Drepte în PE, Robert Iwaskiewicz, a aderat la Europa Libertăţii şi a Democraţiei Directe (EFDD), grupul condus de Nigel Farage, liderul UKIP.

Grupul era la un pas de dizolvare, după retragerea unui europarlamentar leton. Pentru ca o formaţiune să aibă statul de grup în interiorul PE, are nevoie de cel puţin 25 de membri care să provină din cel puţin şapte state membre.

„Dacă ne vom crea şi noi un grup, atunci poate ne va ajuta domnul Farage împrumutându-ne un membru din partidul său”, a explicat europarlamentarul polonez. Însă nu doar pragmatismul l-a determinat pe Janusz Korwin-Mikke să-l ajute pe Farage.

„Avem multe obiective politice similare. El vrea să distrugă Uniunea Europeană, iar noi ne-am alia şi cu Lucifer şi Beelzebub, dacă ar fi duşmanii UE. Uniunea este cel mai mare pericol pentru Europa”, a explicat europarlamentarul polonez.

În mare parte, nemulţumirea lui Janusz Korwin-Mikke faţă de Uniunea Europeană este cauzată de rolul femeilor în societatea modernă. „Femeile au înlocuit «privilegiile» cu «drepturile egale», deşi cele mai multe dintre ele vor să stea acasă şi să aibă grijă de familii”, spune politicianul care a fost însurat de două ori şi are şase copii. Apoi, susţine el, „femeile sunt mai scunde, mai slabe, mai puţin inteligente, în medie”. „În general, ele votează pentru candidatul cel mai chipeş.”

„Atunci cum se explică ascensiunea la putere a Angelei Merkel într-o ţară în care femeile au drept de vot şi toţi rivalii ei politici sunt bărbaţi?”, l-a întrebat jurnalista „The Guardian”, căreia europarlamentarul polonez i-a sărutat mâna atunci când a întâmpinat-o. Korwin-Mikke a refuzat să răspundă şi, în schimb, a schimbat subiectul la echipe de sport antrenate de bărbaţi. „Femeilor le place să fie conduse de bărbaţi, mai ales spre dormitor”, a declarat politicianul.

În ceea ce-l priveşte, Farage a declarat că „n-a găsit nimic în trecutul acestui individ care să sugereze că ar fi vreun extremist politic, în niciun caz”.

One comment

  1. Sunt tentat sa cred ca din scafirlia acestui mosulica s-a evaporat creierul (daca l-a avut vreodata) si in locul lui s-a instalat vidul cosmic ….

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *