Din „RAIUL LUMII MODERNE”: Noua pictura in Biserica: Gradina Raiului cu Adami homosexuali si Eve lesbiene. NU ESTE O GLUMA

Biserica Suediei dezvăluie o pictură a paradisului care prezintă cupluri homosexuale și un șarpe transgen

O biserică din Malmo are o nouă pictură menită să celebreze incluziunea, prin înlocuirea lui Adam și Eva în paradis, cu cupluri gay în poziții sugestive, în timp ce șarpele care îi ispitește este reprezentat ca o femeie trangender.

Acest tip de lucrări de ”artă” controversată nu sunt ceva nou. Fotograful și artista Elisabeth Ohlson Wallin a pictat-o in 2012 și a încercat să o doneze Catedralei Skara chiar în timp ce aceasta se pregătea pentru oficierea primei căsătorii homosexuale din istoria ei de 1000 de ani.

Această artistă autodeclarată lesbiană, care are obiceiul de a amesteca imagini religioase cu activismul pro-minorități, a spus la momentul respective că a vrut să testeze dacă Biserica Suediei era cu adevărat prietenoasă cu homosexualii așa cum pretindea atunci când a îmbrățișat căsătoriile homosexuale în 2009. Catedrala Skara a refuzat politicos cadoul motivând că acesta era despre activismul politic și nu despre credință.

Dar iată că au trecut mai mult de șapte ani, și acum Wallin a reușit, chiar dacă nu în orașul ei natal. Biserica Sfântul Pavel din Malmo a acceptat tabloul numit „Paradis” și a dezvelit pictura, duminică, prima zi de Advent. Pastorul Helena Myrstener, a spus că “istoria a fost scrisă” prin prezentarea tabloului LGBT în biserică, într-o postare pe Twiter a unei fotografii a acestuia.

Reimaginarea paradisului a lui Wallina fost inspirată de una dintre lucrările maestrului renascentist Lucas Cranach cel Bătrân. Artista/activista a spus că a vrut să demonstreze că, de la începutul timpului, locul homosexualilor a fost în paradis, mai degrabă decât în iad. Interesant este că interpretarea modernă pare mai pudică în termeni de nuditate decât originalele secolului 16, pentru că ambele lesbiene Eve, au și sanii acoperiți de frunze, nu doar organelle genitale, așa cum este tradițional.

Dar probabil, asta nu este pentru căartista are probleme cu nuditate. La urma urmei, cea mai faimoasă expoziție de fotografie a ei din 2012, “Ecce Homo” inspirată din Biblie – conține o fotografie cu portretizarea botezului lui Iisus, cu manechinul care îl interpretează pe Hristos având părțile genitale complet expuse.

Vezi: DIN RAIUL LUMII „MODERNE”: NEBUNIE DUSA LA EXTREM. Doi elevi – cu grave probleme psihice – din Satu Mare au obţinut, în instanţă, decizia de a-şi schimba sexul

Biserica Suediei, Biserica de stat a țării scandinave până în 2000 și încă de departe cea mai mare biserică din țară, se mândrește cu îmbrățișarea unei agende de trezire din punct de vedere al libertăților pentru toate tipurile de minorități. Coincidență sau nu, suedezii au părăsit biserica în număr record în ultima vreme, conform sondajelor.

Judecând după unele comentarii pe social media, expunerea acestui tablou altar nu va ajuta prea mult la oprirea acesti Exod. „Politizarea a mers prea departe”, acomentat la știri un membru, în timp ce a anunțat că părăsește biserica. Un altul a spus că au existat o multime de preoți luminați înbiserica din Suedia, însă radicalii dintr-un „PC-Pack” au transformat-o în propria lor arenă.

Vezi: NEBUNIA „LUMII MODERNE”: O femeie s-a căsătorit cu un covor. „Nu pot să trăiesc fără el!“ Reacţia covorului

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.