DIN PRIMA ZI A ANULUI, TOATE BANCILE VOR RAPORTA ASTA LA FISC

Mai nou, de fiecare data cand cineva isi deschide sau inchide un cont bancar, bancile din România vor fi obligate sa dea de veste ANAF-ului. Asadar, zilnic va exista o lista a persoanelor, dupa caz,fizice sau juridice care deschid sau inchid conturi de orice fel. Mai mult se va crea in fiecare zi o lista a celor care închiriaza sau renunta la o cutie de valori, potrivit Codului de Procedura Fiscala. El trebuie sa intre in vigoare de la data de 1 ianuarie 2016.

Nici cazinourile nu sunt scutite, cat despre notari, avocati si agenti imobiliari, acestia vor avea obligatia sa raporteze zilnic catre ANAF acele tranzactiile care depasesc 5.000 de euro,asta chiar daca tranzactia are loc prin intermediul uneia sau mai multor operatiuni care par a avea o legatura între ele.

Citiți și:  ANAF scoate TUNURILE grele. Incep VERIFICARI masive

Cand vine vorba de conturi, se discuta despre conturile de orice fel in orice moneda. Informatiile transmise se vor referi inclusiv la modificarile aparute dupa data deschiderii contului in legatura cu cel putin un element de structura din formatul de raportare prezentat de catre ANAF.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.