Din lumea puscariilor. ”Operațiunea Spitalul” din Penitenciarul Rahova. Înregistrări ambientale fabuloase

Lumea ”închisă” a închisorilor din România este zguduită de un nou scandal, de data aceasta fiind vorba despre un angajat al penitenciarului Rahova. Bulearcă Adrian Antonio a fost pus sub urmărire penală de Direcția Națională Anticorupție și se află, acum, în arest preventiv pentru 30 de zile.

Informații-bombă din acest dosar în care procurorii DNA au intrat pe fir și, în urma unei anchete de proporții, prin intermediul unor înregistrări ambientale puse la dispoziție chiar de unul dintre… complici, au reușit să pună punct unei ”afaceri” în urma căreia în interiorul penitenciarului Rahova urmau să fie introduse droguri și telefoane mobile. Însă acest caz nu este unul singular, GÂNDUL.RO dezvăluie și alte detalii halucinante despre o adevărată ”lege a junglei” care funcționează, din păcate, în multe penitenciare din România.

Gardianul Bulearcă Adrian Antonio este acuzat de luare de mită după ce a primit 1.200 de lei și 12.000 de euro de la două persoane care, ulterior, l-au denunțat. Potrivit procurorilor DNA, angajatul penitenciarului Rahova ”a acceptat – pe data de 19.12.2020 și 18.01.2021 –promisiunea și a primit sumele de 1.200 de lei și 12.000 de euro de la Z.A. și C.A, în schimbul efectuării unui act contrar îndatoririlor de serviciu, respectiv introducerea în mod ilicit a 50 de grame de droguri și trei terminale mobile în Penitenciarul Rahova și ulterior remiterea acestora către o persoană aflată în stare de deținere”.

Bulearcă Adrian Antonio, de altfel, a fost reținut chiar pe data de 18 ianuarie a acestui an – inițial pentru 24 de ore -, iar apoi arestat preventiv pentru 30 de zile, în urma propunerii formulate de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Direcția Națională Anticorupție – Secția de combatere a corupției.

Angajatul Penitenciarului, înregistrat ambiental de unul dintre denunțători
Pe data de 22.12.2020, Z.A., unul dintre cei doi denunțători a formulat un denunț la Direcția Națională Anticorupție care îl viza pe Bulearcă Adrian Antonio. Denunțătorul scotea în prim-plan ”fapte de corupție” săvârșite de angajatul Penitenciarului Rahova, iar acesta a fost punctul de pornire al dosarului întocmit de procurori.

Cum un necaz nu vine niciodată singur, al doilea denunțător – C.A. – a formulat o altă sesizare referitoare la fapte de corupție săvârșite de Bulearcă Adrian Antonio, iar scenariul a căpătat consistență.

Denunțătorii au precizat că angajatul penitenciarului le-a cerut – pe 19 decembrie 2021 – 10.000 de euro și 1.200 de lei pentru a introduce în închisoare droguri și telefoane mobile.

Din discuțiile purtate, a reieșit că Bulearcă Adrian Antonio era ”bine pregătit” în ceea ce privește o astfel de acțiune, precizându-le celor doi denunțători că este reticent în a fi contactat prin intermediul telefonului mobil și recomandându-i martorului C.A. să își schimbe numărul de telefon și să evite, ”pe cât posibil”, discuțiile telefonice.

”Păi, îmi faceți și mie o parte și gata. Ce mai… Și să mă iau de treabă și asta e!”
Dar angajatul Penitenciarului Rahova, spun procurorii DNA, recomanda ca discuțiile să se desfășoare prin intermediul Whatsapp, considerând că este o cale de comunicare sigură.

Bulearcă Adrian Antonio: Cu mesaje, cu astea, mai schimbă și tu numărul ăla!
C.C.: Vezi că n-o să mai vorbim pe telefoane, că nici noi nu vrem să vorbim pe telefoane. Dă-le dracu! Sunt sărăcii telefoanele. Știi vorba aia?
Bulearcă Adrian Antonio: Gata. Atât.
Potrivit înregistrării ambientale, cei trei au discutat despre posibilitatea ca Bulearcă Adrian Antonio să introducă în Penitenciarul Rahova mai multe telefoane mobile si 50 de grame de droguri, în schimbul sumei de 10.000 euro. Bulearcă Adrian Antonio ”a fost de acord cu solicitarea martorilor denunțători”, dar a pretins ”o parte” din câștigul ce urma să fie realizat prin valorificarea substanțelor interzise.

Bulearcă Adrian Antonio: Păi și marfă cam cât vrei?
Z.A.: Vreo 50 de grame. Când poți tu… Când poți tu și cât poți tu.
C.C.: … [neinteligibil]…
Z.A.: … [neinteligibil]… când poți tu.
C.C.: Cât poți.
Bulearcă Adrian Antonio: Îhm, îhm!
C.C.: Cu tranșe așa, ușor, ușor, cum poți tu…
Bulearcă Adrian Antonio: Și ce vrea să-i bagi?
Z.A.: … [neinteligibil]… să-și facă și el talentu’ acolo.
Bulearcă Adrian Antonio: Îhm!
Z.A.: … aia, și ailaltă … [neinteligibil]… Și cum poți s-o duci? Poți s-o duci pe toată sau câte puțin?
Bulearcă Adrian Antonio: Da, mă! Mi-o dai pe toată și mă descurc eu! Unde… ? În ce o ai pusă?
Z.A.: Îți dai seama, facem noi … [neinteligibil] Bulearcă Adrian Antonio: Cu una ori cu… Păi mie îmi intră de 10 ori. Cu una (n.red. – tranșă) ori cu tot, tot aia e! Da, mă! Cât…? El cât câștigă pe chestii de-astea?
Z.A.: Câștigă. Câștigăm și noi vreo 20 și ceva de mii. 25-30 de mii…
Bulearcă Adrian Antonio: Păi, îmi faceți și mie o parte și gata. Ce mai… Și să mă iau de treabă și asta e. Poate pe viitor mai aveți nevoie… Eu știu…
C.C.: Păi, zi-mi un preț și…
Z.A.: Ce-ți dau? Îți dau… îți dau 10.000! … [neinteligibil], îți dau 10 000! Dacă-i bine așa…
Bulearcă Adrian Antonio: Bine! … [neinteligibil] Z.A.: E bine?
Bulearcă Adrian Antonio: Da!
”Am doar cocaină acum, atât am putut să facem rost. N-am dat de ăștia să iau și heroină”
După această discuție, angajatul Penitenciarului Rahova a primit de la unul dintre denunțători suma de 1.200 de lei pentru a se ”pune pe treabă”, așa cum promisese. Mai mult, acesta se dovedea a fi un ”specialist” în ceea ce privește introducerea de droguri în penitenciar, menționând că știe cum să pună prafurile în pliculețe, astfel încât să nu fie depistate la un eventual control.

Pentru ca totul să fie de-a dreptul halucinant, denunțătorii precizau că nu au putut face rost decât de… cocaină, fiindcă nu reușiseră să intre în contact cu distribuitorii de heroină. Bineînțeles, angajatul Penitenciarului Rahova solicita încredere maximă, tocmai pentru a nu fi prins cu drogurile asupra sa după ce le prelua. ”Nici nu e bine să te plimbi cu ele”, a intervenit, la un moment dat, unul dintre cei doi denunțători.

Sursa: gandul.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!