Din gainariile unora din PSD Buzau: Telefoane de 9.000 euro si zeci de abonamente platite din banii buzoienilor!

boscodeala
PRIMARUL VEDETA-P0RN0, CONSTANTIN BOSCODEALA

Inspectorii financiari ai Camerei de Conturi Buzău, care au luat la puricat modul în care fosta administrație locală a cheltuit bugetul municipiului, au făcut descoperiri care, dacă nu ar privi banul public, ar friza ridicolul. Astfel, conform www.ancheteonline.ro, gașca din Palatul Comunal, condusă de fostul primar Constantin Boșcodeală, s-a pretat la căpușarea bugetului local chiar și prin umflarea exagerată a notelor de plată ale telefoanelor mobile, achitate, în unele cazuri, fără documente justificative.

,,Unitatea Administrativ Teritorială Municipiul Buzău a efectuat cheltuieli pentru convorbiri telefonice mobile și internet mobil în valoare de 18.055 lei fără a se putea justifica cu documente că acestea sunt efectuate în interiorul obiectivelor instituției. ­Va­loarea terminalelor de telefonie mobilă (telefoanelor mobile, n.r.) contractate și preluate de la furnizorul de servicii, care nu au fost justificate de entitate pe bază de documente, este de 40.952 lei, contravaloarea în lei a sumei de 9.213 euro”, arată inspectorii financiari.

VEZI SI: SECURISTII CONDUC CULTURA BUZOIANA!

În documentul citat de www.ancheteonline.ro se precizează că ,,dintr-un număr de 74 de abonamente de telefonie mobilă și internet mobil, un număr de 48 de abonamente sunt utilizate pentru salariații instituției sau ai unor instituții în subordine, iar pentru un număr de 26 de abonamente de telefonie și internet mobil, entitatea nu poate preciza cine sunt persoanele beneficiare ale unor serviciilor plătite din banii primăriei”.

VEZI SI: Primarul Buzaului, PSD-istul Constantin Toma, mana in mana cu cefele late de la firmele de firmele de paza, da afara politistii locali!

Potrivit inspectorilor financiari, ,,actul adițional la contractul inițial, prin care au fost suplimentate serviciile de telefonie sau de internet, a fost semnat numai de directorul executiv, Gegea Ion, iar alte acte adiționale au fost semnate doar de viceprimarul Bârlă Fănică, fără viza de control financiar preventiv”. ­Pre­judiciul adus bugetului local, în acest caz, este de 64.456 lei, din care 40.952 lei reprezintă ­va­loarea terminalelor de telefonie mobilă, 11.691 lei sunt cheltuieli cu servicii de telefonie mobilă, 6.364 lei au costat convorbirile telefonice peste valoarea abonamentelor, iar 4.449 lei reprezintă dobânzi calculate până la data de 30 august 2016, conform monitoruldebuzau.ro.

VEZI SI: Cine UCIDE oamenii in Spitalul Judetean Buzau?

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *