“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
JUSTITIESOCIETATE

DIICOT: Asistentă socială de la Protecția Copilului, reţinută pentru adopţii ilegale

DIICOT ar face bine sa-i fileze și pe cei de la DGASPC Buzău

61936382

O asistentă socială din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Brașov a fost plasată sub control judiciar, fiind acuzată de luare de mită și trafic de influență. Simandan Lucica-Adriana, asistent social în cadrul instituției, este suspectată că a acceptat sume de bani de la mai multe familii interesate de adoptare, oferindu-le în schimb promisiunea că va accelera procesul de evaluare și de adoptare a copiilor.

Potrivit procurorilor DIICOT Brașov, aceasta ar fi pretins și primit bani sau alte avantaje materiale de la familiile interesate direct sau indirect de adoptare, în vederea facilitării procedurilor de adoptare. Mai exact, femeia avea influență asupra obținerii atestatului de potențial adoptator sau asupra procesului de selecție a familiilor din lista de potențiali adoptatori, iar promisiunile sale priveau accelerarea procedurilor pentru cei care ofereau bani.

Nu numai că ar fi primit sume de bani, dar ar fi exercitat influență și asupra altor funcționari implicați în procesul de adopție, cu scopul de a grăbi procedurile specifice acestui proces. Una dintre acțiunile acesteia a fost determinarea unui consilier superior de la DGASPC Covasna să falsifice un raport de evaluare a capacității unei familii adoptatoare, prin furnizarea de informații false cu privire la domiciliu și condițiile de trai ale acesteia.

În urma anchetei și a probatoriului adunat, Tribunalul Brașov a dispus impunerea măsurii preventive a controlului judiciar în cazul lui Simandan Lucica-Adriana. Totodată, cercetările sunt în plină desfășurare, fiind coordonate de ofițeri de poliție judiciară din cadrul BCCO Brașov.

Acest caz a stârnit indignare și preocupare în rândul comunității, întrucât se pune sub semnul întrebării integritatea și corectitudinea procedurilor în domeniul adopției. Faptele susținute de probele adunate în anchetă demonstrează necesitatea și importanța unei monitorizări atente și a unei transparențe maxime în procesele de adopție, pentru a proteja interesele și siguranța celor implicați în aceste proceduri delicate.

Spagă la DGASPC! ĂȘTIA VĂ FURĂ COPILAȘII: Agentul de pază de la Protecția Copilului, reținut de DNA pentru trafic de influență! El INTERMEDIA MITA între angajații DGASPC și mituitori

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.