Dezvăluirile care aruncă în aer sistemul de PENSII. Ce spune ministrul


Ministrul Muncii a declarat marți că, în ciuda indicațiilor sale, numărul dosarelor de pensii aflate în procedură de recalculare a crescut, în loc să scadă. Violeta Alexandru a precizat că vrea să facă totul pentru a se asigura că pensionarii sunt tratați cu respect.

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a explicat marți care au fost motivele demiterii lui Laurențiu Țenț de la conducerea Casei Naţionale de Pensii Publice.

Alexandru a spus despre Țenț că este un om ”al sistemului” care nu a făcut nimic pentru a îmbunătăți situația dosarelor de pensii aflate în recalculare, din contră.

Astfel, numărul dosarelor de pensii care se recalculează a crescut, în loc să scadă, a arătat Violeta Alexandru.

”Mă așteptam la o îmbunătățire, nu la o înrăutățire”, a explicat Violeta Alexandru pentru Adevărul Live.

”Știu că deranjez sistemul”
”Știu că deranjez sistemul, dar nu pentru asta am venit eu în această funcție”, a adăugat Violeta Alexandru, arătând că ceea se ce întâmplă cu Casa de Pensii a fost și rămâne a prioritate a mandatului său.

”După o viață de om în care ai muncit, să îți spună cineva în continuu că nu se poate, a venit momentul să punem punct. Nu se poate să îți spună de ce e eroare la calcularea dosarului de pensie, nu se poate să îți spună cât mai întârzie eliberarea dosarului, nu se poate să te trateze cu respect”, a acuzat ministrul practicile girate de fosta conducere a Casei de Pensii.

”Vreau să reușim să găsim o soluție la Casa de Pensii pentru a fi calculată pensia atât pe baza contribuțiilor plătite în țară, cât și în străinătate”, a adăugat Violeta Alexandru.

Urmăriți acest site pe Telegram și pe Google News

Susține Nationalisti.ro printr-o donație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *