Dezvăluiri TERIBILE: Rețeaua de proxeneți controlează România cu ajutorul polițiștilor

O adevărată rețea de interlopi, cu legături în toate sferele de activitate din România, inclusiv în poliție, a fost anihilată n urma unei acțiuni de proporții. Liderul avea conexiuni în toată Europa.

De la tentativă la omor calificat, șantaj, proxenetism, viol, trafic de influență, evaziune fiscală și până la spălarea banilor, toată gama de infracțiuni au fost săvârșite de opt ani de zile de membrii unei grupări al cărei lider este recunoscut pentru infracțiuni cu violență, atât în România cât și în mai multe state din Europa.

Din grupare făceau parte și doi polițiști români

Unul dintre ei este comisarul Robert Badea, fost rugbist la Dinamo, poliţistul în cazul căruia ministrul de Interne, Marcel Vela a anunţat, în luna februarie, că va sesiza Parchetul pentru legături cu interlopii.

El a lucrat la Oficiul Naţional pentru Protecţia Martorilor (ONPM) și, apoi, la Brigada Antidrog.

Cel de al doilea ofițer este comisarul șef Napoleon Bonaparte Gheorghe, un boxer de la Clubul Dinamo.

Detalii despre operațiunea de amploare care a condus la destructurarea aceste adevărate rețele de tip mafiot a dat Monica Dajbog, purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne (MAI).

„În ultimele 14 zile, pentru destructurarea unor grupări infracționale, au fost organizate peste 70 de acțiuni operative de amploare, în cadrul cărora au fost efectuate 454 de percheziții domiciliare.

În urma acestor activități, au fost dispuse măsuri preventive față de 296 de persoane: 120 de persoane au fost reținute, iar 92 au fost arestate preventiv. De asemenea, 80 de persoane au fost plasate sub control judiciar, iar față de alte patru s-a dispus măsura arestului la domiciliu.

În plus, în urma acțiunilor operative de amploare au fost dispuse măsuri asiguratorii în valoare de peste 14 milioane de lei”, a precizat oficialul MAI.

Despre cazul în care au fost implicați cei doi polițiști, Monica Dajbog a precizat:

„Polițiștii Direcției de Combatere a Criminalității Organizate, luptătorii S.I.A.S. și procurorii D.I.I.C.O.T. au efectuat 30 de percheziții pentru destructurarea unui grup infracțional organizat, ai cărui membri ar fi comis infracțiuni de tentativă la omor calificat, șantaj, proxenetism, viol, trafic de influență, evaziune fiscală și spălarea banilor.

Perchezițiile au avut loc în București și în județele Ilfov, Vaslui și Brașov. 12 membri ai grupării au fost reținuți, iar față de doi a fost luată măsura controlului judiciar.

Protejat de foști sportivi

Liderul grupării, a precizat oficialul MAI, s-a stabilit că „ar fi asigurat protecția organizației criminale cu ajutorul unor foști sportivi sau bodyguarzi în diverse cluburi de noapte din București, folosindu-se și de relațiile de amiciție pe care le-ar fi avut cu majoritatea liderilor lumii interlope din România”.

Acesta era cunoscut pentru faptul că ordona acțiuni extrem de violente împotriva persoanelor cu care avea divergențe cu privire la activitățile infracționale.

În cel puțin două situații, liderul grupării ar fi ordonat oamenilor săi să-i atace în trafic pe rivali în timp ce se aflau în zone necirculate. Aceștia au fost scoși de pe drum și li s-au aplicat lovituri cu obiecte contondente, precum țevi metalice și cuțite”, a mai precizat Monica Dajbog.

Conexiuni în Europa și afaceri ilegale în pandemie

„Începând cu anul 2012, liderul grupării ar fi coordonat derularea unor activități de proxenetism pe teritoriul Elveției, Italiei, Franței, Germaniei, Marii Britanii și Spaniei.

În cursul lunii martie 2020, când a fost declarată pandemia de COVID-19 și produsele de uz sanitar, precum măștile de unică folosință, alcoolul sanitar sau dezinfectanții se găseau cu dificultate, membrii grupării ar fi achiziționat cantități mari de astfel de bunuri și le-ar fi revândut la prețuri de speculă cetățenilor care aveau nevoie de ele, fără a emite facturi fiscale și deci eludând în acest fel plata taxelor aferente.

Cercetările cu privire la activitatea grupării infracționale au fost demarate de polițiștii de combatere a criminalității organizate și procurorii D.I.I.C.O.T., iar, pe parcursul cercetărilor, având în vedere calitatea unora dintre suspecți, a fost solicitat sprijinul Direcției Generale Anticorupție”, se mai arată în declarația de la MAI.

Ofițeri sub acoperire de la DGA

„Ofițerii Direcției Generale Anticorupție au desfășurat acțiuni de investigații sub acoperire cu grad înalt de complexitate pentru documentarea faptelor a doi polițiști care ar fi sprijinit activitatea grupării de crimă organizată.

Astfel, unul dintre cei doi suspecți, la data comiterii faptelor comisar de poliție în cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate și membru al unui grup care se ocupa de paza cluburilor din București, a inițiat o relație de colaborare cu liderul grupării infracționale. Împreună cu acesta, a întreprins demersuri pentru deschiderea și administrarea a 2 case de pariuri sportive folosite pentru spălarea banilor proveniți din activități ilegale. De asemenea, polițistul acorda ,,consiliere juridică” atunci când liderul grupului sau alți membri erau implicați în comiterea unor infracțiuni”, se precizează în declarație.

Despre cel de-al doilea polițist, oficialul MAI a declarant că „ar fi primit mită în valoare de 5.000 de euro pentru că a susținut că are influență asupra unui procuror sau judecător și îl poate determina să înlocuiască măsura arestării preventive dispusă față de unul dintre membri grupării, cercetat pentru tentativă la omor. Victima ar fi denunțat activitățile infracționale ale grupării. În scop de intimidare, denunțătorul ar fi fost atras la o adresă din București și atacat cu o sabie”.

La rândul lor, polițiștii de combatere a criminalității organizate din Bacău, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T., au destructurat o grupare infracțională, specializată în trafic de persoane și trafic de minori.

Membrii grupării ar fi racolat, de pe teritoriul României, și transportat în țări din UE, mai multe tinere, pe care le-ar fi obligat să practice prostituția în folosul lor.

Acestora li s-au reținut actele de identitate și erau agresate fizic dacă nu se supuneau ordinelor membrilor grupării infracționale.

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Gorj au efectuat, joi, 29 de percheziţii, în judeţele Gorj, Dolj şi Olt, într-un dosar penal de evaziune fiscală, fiind vizate persoane care desfășoară activități de achiziție, transport și vânzare a materialului lemnos.

Prejudiciul estimat este de 2.000.000 de lei.

Țeapă cu jucării erotice

Într-un alt caz, polițiștii din Alba au efectuat cercetări într-un dosar în care mai multe persoane au fost prejudiciate cu 60.000 de lei după ar fi transmis date bancare unor bărbați, cu care ar fi luat legătura prin intermediul unor anunțuri matrimoniale publicate pe un site, pentru a obține materiale cu conținut erotic.

Bărbații respectivi s-ar fi folosit în mod ilegal de datele bancare obținute, le-ar fi asociat unor aplicații mobile și le-ar fi folosit pentru diferite plăți și chiar tranzacții financiare în folosul lor.

„În ultimele două săptămâni, efectivele MAI au prins în flagrant 2.851 de autori de infracțiuni și au depistat aproape 200 de persoane care erau date în urmărire națională sau internațională.

În ceea ce privește sancțiunile contravenționale aplicate în ultimele două săptămâni, precizez că echipajele de Poliție și Jandarmerie au constatat peste 110 mii de contravenții și au aplicat amenzi în valoare de aproximativ 44 de mii de lei.

Cu privire la acțiunile desfășurate în ultimele două săptămâni pentru verificarea respectării măsurilor de protecție sanitară, precizez că au fost verificate mai mult de 300 de mii de persoane și 30.000 de operatori economici, fiind aplicate peste 11.000 de sancțiuni contravenționale.

Pentru protejarea cetățenilor de bună-credință, structurile Ministerului Afacerilor Interne vor continua acțiunile de prevenire și combatere a infracționalității, în special a celei organizate și grave. Așa cum a anunțat în numeroase rânduri, Ministrul Afacerilor Interne, Ion Marcel Vela, structurile specializate vor acorda și în continuare atenție angajaților MAI care ar putea fi implicați în acțiuni de sprijin al grupărilor infracționale, iar față de aceștia se vor lua cele mai urgente măsuri pentru a fi pedepsiți pentru faptele lor.”, a mai adăugat Monica Dajbog.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.