GENERAL

Dezvăluiri de COSMAR despre planurile lui Putin

62244826

După ce ministrul suedez al Apărării, Peter Hultqvist, a declarat că țara sa nu se va alătura NATO atâta timp cât va fi ministrul Apărării, acum declară că se teme de Rusia deoarece Vladimir Putin nu se va mulțumi doar cu Ucraina dacă o va învinge. În opinia sa, Rusia intenționează să atace alte foste republici sovietice dacă va ieși victorioasă din ceea ce Kremlinul numește – operațiune specială – în Ucraina.

Ministrul suedez al Apărării, Peter Hultqvist, a declarat recent că „Suedia nu va deveni niciodată membră a NATO atâta timp cât eu sunt ministrul apărării”.

Reamintind despre remarcile sale a spus: „Am aceeași părere, spun același lucru fără să folosesc cuvântul „niciodată. Situația în care am ajuns m-a învățat să nu folosesc cuvântul „niciodată”, a subliniat ministrul suedez.

Suedezii susțin că au dovezi că după Ucraina vor urma țările baltice și apoi în zona scandinavă
Ministrul suedez al Apărării, Peter Hultqvist, avertizează că Rusia are alte planuri dacă va învinge Ucraina. Ocupația rusă a Ucrainei a declanșat toate alarmele de securitate în Marea Baltică. Prin urmare, atât țările protejate de umbrela defensivă NATO (Estonia, Letonia și Lituania), cât și cele care nu fac parte din Alianța Atlantică (Suedia și Finlanda ) se străduiesc să-și consolideze apărarea națională împotriva eventualelor atacuri din partea Rusiei., potrivit La Razon.

„Suedia nu se uită cu căldură la apartenența la NATO”
Suedia nu privește cu căldură apartenența la NATO pentru securitatea regiunilor din apropiere, a subliniat Hultqvist, spunând: „Aderarea Suediei la NATO înseamnă schimbarea fundamentală a liniei de securitate. Acest lucru afectează siguranța regiunii noastre imediate”.

El a spus că țara sa va face cea mai mare investiție din toate timpurile în apărarea militară, cu 2% din produsul intern brut care urmează să fie alocat apărării.

Şi totuși, Suedia, care a decis să trântească ușa NATO pentru a evita să genereze mai multă nesiguranță în Europa, nu exclude ca expansionismul militar rus să nu fie mulțumit doar cu ocuparea Ucrainei.

Acest lucru a fost recunoscut miercuri de ministrul Apărării, Peter Hultqvist, în emisiunea 30 de minute a televiziunii publice SVT.

Rusia are alte planuri dacă va învinge Ucraina
Întrucât cele trei republici baltice aparțin NATO și UE, țările cele mai expuse unei posibile invazii rusești sunt Moldova și Georgia. Ambele state au deja prezența soldaților ruși în regiuni pe care nu le mai controlează de la începutul anilor 1990.

În cazul Moldovei, regiunea Transnistria, și în Georgia, Abhazia și Osetia de Sud. În acest din urmă caz, Rusia a recunoscut independența acestor două teritorii cu majoritate rusă după războiul din 2008 împotriva Georgiei.

Un preambul al invaziei sale în Ucraina aproape trei decenii mai târziu. Tocmai, această teamă de agresiuni viitoare din partea puternicului său vecin a determinat guvernele Moldovei și Georgiei să ceară oficial intrarea lor în UE în căutare de protecţie împotriva imperialismului rus renăscut, scrie .aa.com.tr.

Sursa: evz.ro

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți, prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

paypal donate button 1

Lasă un răspuns

Back to top button

Dacă ți-au plăcut articolele și dorești să ne susții, orice DONAȚIE este binevenită.

X

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.