DEZVALUIRI SOCANTE. Educatoarea ucisă de fostul soț a murit în chinuri groaznice. Ce au descoperit legiștii

Educatoarea Liliana Faur a murit după ce cuțitul cu care a fost înjunghiată de soțul ei, Valentin Faur, pe tot corpul i-a ajuns la inimă, la plămâni și la artera pulmonară, potrivit primelor concluzii.

Reamintim că Liliana Faur a fost înjunghiată mortal, pe 12 august, de soțul său taximetrist. Cei doi se afla în proces de divorț. Femeii i-a fost încredințată custodia fetelor, iar bărbatul a fost obligat să plătească o pensie de întreținere.

Mai precizăm că educatoarea obținuse mai multe ordine de protecție împotriva fostului soț însă, cu toate acestea, i-a permis, în ziua crimei, să intre în casă.

Valentin Faur și-a omorât soția cu un cuțit cu lama zimțată
Potrivit gandul.ro., în motivarea deciziei de arestare preventivă, magistrații Tribunalului București au arătat că, pe lângă rănile mai vechi, aflate în curs de vindecare la momentul crimei, victima fusese înjunghiată de patru ori cu un cuțit cu lama zimțată.

Instanța care a decis arestarea preventivă a lui Valentin Nicușor Faur a motivat măsura, în primul rând, prin „gravitatea” infracțiunii de „omor împotriva unui membru de familie”. În plus, judecătorul a arătat și faptul că bărbatul a fugit și a stat ascuns timp de patru zile, dar a făcut legătura și cu bătăile repetate pe care victima acestuia, Liliana Faur, le-a îndurat ani la rând.

„Din probatoriul administrat, rezultă că inculpatul este autorul faptei reţinute în sarcina sa, probatoriile fiind enumerate în referatul Parchetului la fila 11; inculpatul s-a sustras de la urmărirea penală, fiind depistat deoarece a fost recunoscut de către o persoană de la televizor şi care a apelat la 112; inculpatul are un istoric de violenţă în familie – între inculpat şi familia acestuia fiind înregistrate la Secţia 7 Poliţie cel puţin 10 dosare pentru violenţă în familie şi ameninţare; sunt mai multe ordine de protecţie în favoarea victimei …… şi împotriva inculpatului încă din anul 2017, în mod constant având loc violenţe domestice”, a arătat instanța.

Taximetristul și-a înjunghiat nevasta de 43 de ani de patru ori
Acesta i-a provocat răni mai puțin adânci, una la umăr și două la gât, însă a existat o a patra lovitură, în piept, care a fost fatală.

În același timp, judecătorii au arătat că, din raportul medico-legal reies și zgârieturi, cel mai probabil produse în timp ce femeia s-a luptat cu ucigașul și prezenta, pe picioare, inclusiv vânătăi mai vechi, aflate în curs de vindecare, care, conform specialiștilor ar fi putut să fie provocate cu două sau trei zile înaintea morții.

Faur era plin de zgârieturi și tăiat la degete
Documentul citat face referire și la percheziția care a avut loc în autoturismul individului, unde, pe lângă haine pline sânge s-a găsit, într-o pungă din plastic și cuțitul folosit de Faur. Este vorba despre o armă albă cu lama zimțată, cu lama de 11,5 centimetri şi lată de 1,5 centimetri, cu mâner din lemn, mai relatează sursa menționată.

Sursa: evz.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *