Dezvaluiri-SOC. Jurnalist Deutsche Welle: «Politicieni din România sunt implicați în racolarea de muncitori pentru Germania»


Peste 2.000 de români sunt infectați cu noul coronavirus în Germania. În fiecare săptămână apar ştiri despre noi focare, cu sute de persoane confirmate, majoritatea în abatoare. A fost momentul în care presa a ajuns să afle condițiile precare de muncă și de trai pe care le au unii români în Germania. Dar şi că politicieni români sunt implicaţi într-o afacere care se ocupă de trimiterea românilor la muncă în Germania.

Umiliţi pentru a-şi câştiga pâinea.

„Am reușit să aflu, deocamdată, de la oamenii care au fost aduși de aceste firme, de la sindicatele care se ocupă de consilierea lor, din păcate nu și de la firmele care racolează oameni în România și care îi țin aici în condiții improprii pentru locuit. O parte dintre acești subcontractori au fost condamnați în urmă cu trei-patru ani, a avut loc un proces la Duisburg, numit atunci de presă „războiul mafiei abatoarelor” în care principalul acuzat, un om de afaceri german, a fost condamnat la 7 ani de închisoare.

Era vorba despre evaziune fiscală de 20 de milioane de euro. Au fost condamnați cel puțin și trei români din firme de intermediere. Al patrulea a reușit să plece, a ajuns în România, și-a schimbat identitatea, găsit de Interpol a decis să se sinucidă”, a spus Alina Kuhnel, jurnalist Deutsche Welle, la Digi24.

Ea a precizat că politicieni din România sunt implicați în racolarea de muncitori pentru Germania și că zilele următoare va publica noi informații „care au legătură cu politicieni influenți din România”. „Putem spune că este vorba despre baroni locali (…) care au legături cu aceste firme. Persoana despre care vorbesc este activă politic în România. La Deutsche Welle vom oferi zilele următoare mai multe informații”, a subliniat ea.

Sursa: stiripesurse.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *