Dezvăluiri incredibile! Elena Udrea și Alina Bica, eliberate cu banii românilor. Cât a costat operațiunea

Elena Udrea și Alina Bica au fugit din România acuzând că sunt persecutate politic. Iată însă, că același politic s-a implicat cu tot avântul într-o cursă contra cronometru, pentru ca cele două să fie eliberate din închisoare înainte de sărbători.

Deşi în cazul cererilor de extrădare, statul român s-a mişcat lent şi anevoios, acum, pentru eliberarea celor două, acelaşi stat demonstrează că ştie să lucreze şi eficient.

După ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a pus în aplicare decizia CCR privind neconstituţionalitatea formării completelor de 5 judecători şi au suspendat pedepsele Elenei Udrea şi Alinei Bica, un întreg sistem şi-a pus rotiţele în mişcare.

Citiți și:  Cronica unui proces maraton. Pedepse MAXIME. Ce s-a întâmplat marți seara în dosarul Elenei Udrea și al Ioanei Băsescu

Tudorel Toader a semnat rapid pentru actele necesare trimiterii în Costa Rica, iar MAE a trimis în regim de urgenţă un curier diplomatic la Ambasada României din Mexic, (care operează interesele României în Costa Rica), curier care apoi trebuie să ajungă la San Jose pentru a depune actele în original la Ministerul Justiţiei din Costa Rica şi abia un judecător să constate noua situaţie şi să le pună în libertate pe Bica şi Udrea.

„Surse diplomatice susţin că pentru curierul diplomatic la o cursă de avion spre Ciudad de Mexico s-a găsit loc doar la Clasa Business la un cost foarte mare. Potrivit surselor citate, curierul diplomatic a ajuns deja la sediul Ambasadei României din Mexic. Un diplomat al ambasadei urmează să se deplaseze în regim de urgenţa la San Jose pentru a depune actele în timp util la Ministerul Justiţiei din Costa Rica şi apoi spre o instanţa care ar putea decide punerea în libertate. Totul este însa la limita pentru că astăzi este zi scurta, iar de Crăciun tot ce înseamnă administraţie e închis în Costa Rica. O şansă ar exista doar dacă avocaţii locali ai celor două să fi păstrat rând la instanţa care judecă urgenţele,” notează StiripeSurse.

Citiți și:  Breaking Procurorii cer pedepse MAXIME: Peste 15 ani de închisoare pentru Ioana Băsescu și peste 12 ani pentru Elena Udrea

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

LASA UN COMENTARIU