Dezvaluiri INCENDIARE. Becali, poveşti ‘nebune’ din PUSCARIE

Ioan Becali (66 de ani) a făcut spectacol, duminică dimineaţă, în direct la Digi Sport. Fostul impresar, condamnat în Dosarul Transferurilor şi pentru că i-a dat mită judecătoarei Geanina Terceanu, a dezvăluit când va fi eliberat Cristi Borcea, dar şi poveşti neştiute prin care au trecut celebrităţile în spatele gratiilor.

‘Giovani’ Becali a ieşit din închisoare pe 2 mai 2018, iar acum vorbeşte deschis despre situaţia sa şi a lui Cristi Borcea. Spune că fostul acţionar de la Dinamo suportă uşor regimul de detenţie, dar şi că în luna iunie ar urma să fie eliberat condiţionat: “Ii e greu si lui Cristi Borcea. Are trei sotii, nouă copii… Ca e Valentina, dar si ceilalte ii sunt aproape. E bolnav, se tratează, are operaţia asta (n. red – la inimă), mai merge la spital. Şi acum are probleme, se tratează. Are trei soţii alături, afacerile, cred că în iunie se eliberează”, a declarat Becali, pentru ca mai apoi să treacă la amintiri din perioada în care a fost încarcerat: “Aşa cum mă uit eu la televizor acum, aşa se uită şi el. Multe minciuni! Că am pus mâna, am cumpărat var, am adus bidinea şi am curăţat toaleta, da. Am pus nişte băieţi care nu aveau bani, nu aveam ţigări. Noi aveam bani, cumpăram ţigări, ei nu aveau…Borcea îi spunea unuia filipinezul nostru (n. red – în sensul de menajeră). L-am văzut cum merge, cu fundul, şi l-am întrebat, ‘tu eşti din ăla (n. red – homosexual?’. Şi mi-a spus, ‘da, sunt d-ăla’. I-am spus ‘de mâine ai cuţitul tău, furculiţa ta, mânuşi, prosop’. Hai să nu-i spunem menajeră, era un băiat care ne ajuta. Nici servitor nu e bine spus, era doar un puşcăriaş care ne ajuta şi nu avea posibilităţi să o ducă bine, aşa cum o ducem noi”.

Cum a trecut prin anii de detenţie? Povesteşte acelaşi Ioan Becali, fără menajamente: “Mă trezeam la ora 07:00, venea apelul aveam abonament la ziare, la televiziune, pe astea le plăteam noi printr-o firmă de afară. Puşcăria nu avea bani, dar era o firmă care sponsoriza şi băgau televiziuni. Urma micul dejun, puteam cumpăra de 1.000 de lei pe săptămână. Era o mie de euro pe lună, cumpăram ce voiam. Fasole, conserve, salate, salam…Nu e o nenorocire, nu-i încurajez pe alţii să facă infracţiuni că e bine acolo, e bine afară! Mai găseai un poliţist mândru de steaua lui, dar, îţi dai seama, nu avea nicio şansă, nici nu-l băgam în seamă. Mai erau gândaci, da, dar problema e când eşti în carantină primele 21 de zile. La Slobozia, fiind o puşcărie veche, mai sunt şobolani. Ştiţi de ce circulă? Pentru că puşcăriaşii aruncă resturile de mâncare la wc-ul turcesc”.

Cum a reacţionat Cristi Borcea când a dat peste un şobolan? “Borcea, într-o seară când s-a dus la toaletă, l-a chemat pe Victor. I-a zis ‘Victoraş, vino că l-am văzut!’. Nu mai intra la toaletă de frică, îl chema pe Victor, până când am găsit o sticlă de un litru de apă plată şi am pus-o acolo. Eram şapte-opt în cameră. La Jilava, eram eu, Borcea şi fratele meu într-o cameră la regim deschis. Ei ieşeau afară, lucrau”.

“M-au vizitat mulţi din fotbal. Piţurcă, Dan Petrescu, mulţi, Stancu, Dragoş Grigore. Au venit doi prieteni din Bulgaria cu un avion privat, l-au lăsat la Băneasa. Eram la regim închis la Slobozia, aveam vizita la geam. La semideschis deja stăteai la masă, la închis vorbeai la telefon. Aveai dreptul o oră şi zece convorbiri. Dacă sunai de zece ori a un minut, se închidea, dar puşcăriaşii găsesc mereu câte ceva. Îl chemam pe nepotul meu, îi spuneam ‘dă-mi-l şi pe ăla, şi pe ăla’ şi aşa fentam şi vorbeam cu toţi”, mai spune cel mai cunoscut impresar de fotbalişti din România.

Tribunalul Ialomiţa a decis, pe 2 mai, să respingă ca nefondată contestaţia formulată de DNA împotriva deciziei Judecătoriei Slobozia, din data de 5 martie 2018, prin care Ioan Becali putea fi liberat condiţionat. Tribunalul a decis, astfel, să menţină decizia dată atunci de Judecătoria Slobozia, sentinţa fiind definitivă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *