Dezvăluiri FARA PRECEDENT despre Ion Iliescu! Cine este, de fapt, fostul presedinte

Un specialist a făcut o dezvăluire de ultim moment despre Ion Iliescu! Acesta a vorbit recent despre primul președinte al României după Revoluția din 1989, punctând că mulți nici nu știu cine este, de fapt.

Dezvăluirea a fost făcută de către sociologul Aflred Bulai. Acesta a vorbit despre modul în care tinerii se raportează la istoria recentă a României, susținând că mulți nu știu cine este, de fapt, primul președinte al României după Revoluția din 1989.

„Studenții meu și ai tăi, mulți dintre ei, nu știu nici cine e Ion Iliescu, nu mai vorbim de informații despre Nicolae Ceaușescu. Păi Iliescu nu a mai apărut de când eram în școala generală. Unii nici nu s-au născut când Iliescu a dispărut din viața publică”, a declarat Alfred Bulai, conform dcnews.ro

De asemenea, profesorul Alfred Bulai a aruncat o privire asupra documentarului „Autobiografia lui Nicolae Ceaușescu”. În acest context, specialistul a explicat că persoanele care au trăit în perioada respectivă cunosc evenimentele istorice petrecute în ultimele decenii și au posibilitatea să decodifice documentarul lansat în 2010.

„Până târziu în anii 1990 eu nu știam cum arăta Gheorghe Gheorghiu Dej, pentru că eram copil. Nici Petru Groza, Maurer, Chivu Stoica și alții lideri importanți din anturajul lui Ceaușescu nu știam cum arătau”, a completat Alfred Bulai.

În altă ordine de idei, amintim că jurnalistul și scriitorul român Mihai Tatulici a dezvăluit un moment inedit în cadrul podcastului EVZ Play, de pe canalul de YouTube al EVZ Capital, atunci când s-a întâlnit cu Ion Iliescu.

Potrivit celor spuse, fostul președinte a reacționat cu o furie deplină și o „față de oțel”.

„Vară-mea, care era director medical la Elias și care îi controla urechile lui Iliescu, îl primește la control pe Iliescu și îi spune: domnu’ președinte, am auzit că Tatulici are șanse să ajungă director general.

Iliescu a mormăit el ceva acolo, dar era neinteligibil. Vară-mea, care e spirt, insistă: Dar dacă vine să vorbească cu dumneavoastră, nu ar fi mai bine? Că nu hotărăsc ăia la Guvern. Președintele trebuie să hotărască.

Și Iliescu zice: Da, să vină mâine. (…) Mă sună vară-mea și zice: (…) Te vezi cu Iliescu, du-te și vorbește pentru postul tău. Du-te. A zis da.

Ca să vezi, eram deja bătrân și tot prost. Mă duc, las să-și facă festivitatea și la sfârșit: Domnu’ președinte, vară-mea m-a trimis la dumneavoastră. Ăsta, ca luat din pom, zice: Da’ pentru ce?

Cred că pentru TVR (n. red. îi răspunde Mihai Tatulici lui Ion Iliescu la momentul respectiv). În secunda doi, și-a făcut fața de oțel și zice: domnu’ Tatulici, dumneata ai tupeul să speri că vei ajunge director general la TVR, după ce ne belești de dimineața până seara pe unde apuci?

Asta crezi dumneata că suntem noi, niște tâmpiți? Să-ți dăm să ne scoți televiziunea publică pe nas? Scoate-ți din minte că vreodată o sa-ți dăm ceva. Nici măcar o jucărie.

Și mi-a întors spatele. Foc și pară era. Nu l-am prins niciodată atât de montat”, a relatat Mihai Tatulici la EVZ Play.

Sursa:capital.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *