GENERAL

DEZVALUIRI din regimul Băsescu: „Veneau informații și despre ziariști!”

base udrea 11475400

Adriana Saftoiu a fost timp de 3 ani șefa comunicării de la Cotroceni și unul dintre cei mai apropiați consilieri ai președintelui Traian Băsescu. Plecarea ei bruscă din echipa prezidențială a ridicat multe semne de întrebare, la care a răspuns mulți ani mai târziu.

„Înainte să plec, m-am întâlnit cu câțiva colegi din Partidul Democrat, cărora le-am spus că tot ce se întâmplă în jur o să ducă către lucruri foarte nasoale. Deci eu le spuneam că nu e OK și că faptul că noi nu avem curaj să vorbim, să spunem și să ne opunem.”, a declarat Adriana Săftoiu, invitată la podcastul „România lui Cristache”, pe canalul Youtube EVZ Capital.

Fosta consilieră a lui Băsescu a mărturisit că nu a mai putut lua parte la ceea ce preconiza că avea să devină sistemul impus de fostul președinte: „Atâția oameni care sunt în închisoare. Lucrurile deja le vedeam, eram acolo.” La întrebarea jurnalistului Ionuț Cristache, dacă Traian Băsescu era cel care orchestra arestările, Adriana Săftoiu a răspuns într-un mod mai mult sau mai puțin interpretabil: „Nu, neapărat.”

Primeau informații despre viața intimă a jurnaliștilor
„Hai s-o spunem și p-asta, vin informațiile despre ziariști. Și zice, ce tot îmi spui mie că m-am comportat urât cu perspectivul, n-are niciun pic de principii, să-ți spun eu ce face ăla. Și ziceam: «Dar poate nu mă interesează ce face în viața privată.», «Păi, nu! Că dacă tu îmi ceri să-l respect, hai să-ți spun ce face în viața privată, ce fel de om e…»”, își amintește Adriana Săftoiu.

Despre respectul pe care Traian Băsescu îl purta jurnaliștilor, pot fi expuse nenumărate dovezi. Una dintre ele a fost evocată de fostul consilier al președintelui.

„A fost întrebarea ce v-a învățat la spital și el a zis cum se resuscitează, iar ziarista a continuat și atunci i-a zis «Dacă te urci pe masă îți arăt…» Deci ce anume a dus la acest răspuns, l-am întrebat. Și mi-a spus «Masa aia m-a inspirat…» Și din momentul ăla, oriunde se ducea, căram după noi pupitrul de la Cotroceni.”, a mai spus fosta șefă a Comunicării administrației prezidențiale, cea care în 2015 a publicat volumul „Cronică de Cotroceni”, o carte care a făcut multe valuri în politică la momentul apariției.

„Această carte nu era despre Elena Udrea, deși așa s-a înțeles. Cineva a spus că aceasta este cea mai comentată carte și cea mai puțin citită. Este o carte despre cum funcționează puterea în România. Despre cum partidele ajung să se lase subordonate de către președintele care este în funcție. Acolo vorbeam de mecanismul puterii, așa cum l-am văzut eu și cum el corupe. Și, da, corupe rău de tot.”, a mai spus Adriana Săftoiu.

Sursa: evz.ro

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți, prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

paypal donate button 1

Lasă un răspuns

Back to top button

Dacă ți-au plăcut articolele și dorești să ne susții, orice DONAȚIE este binevenită.

X

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.