Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită:
GENERAL

DEZVALUIRI DIN INFERN. Cine este Măcelarul de la Interne? Cruzimile unui colonel de Securitate

12enoiu RzV
Cine este celebrul Măcelar de la Interne, acuzat de o cruzime fără limite când era vorba de anchetarea deținuților politici? Un colonel de securitate și fost director al Direcției de Anchete Penale a M.A.I.

Octav Bjoza, președintele Asociației foștilor deținuți politici, a vorbit vineri seară la emisiunea „Subiectiv”, despre felul în care ancheta „Măcelarul de la Interne”, scrie Antena3.

Gheorghe Enoiu era supranumit pentru cruzimea de care a dat dovadă în timpul anchetelor „Măcelarul de la Interne”.

Era colonelul de securitate, fost director al Direcției de anchete penale a Ministerului Afacerilor Interne.

Gheorghe Enoiu nu a fost niciodată judecat pentru faptele sale în ciuda eforturilor depuse de Institutul de investigare a crimelor comunismului.

„L-am întâlnit pe la sfârșitul lunii iulie 1958 când într-o dubiță mică am fost transportat către Brașov, unde era majoritatea grupului din Organizația anticomunistă. Întâlnirea a fost scurtă, spre norocul meu.

Advertisement
Am fost dus în celulă, Enoiu mi-a tras un șut în fund și un pumn după ceafă. Mi-a spus: „stăm noi de vorbă mâine”. Doar că mâine am fost luat și dus la Brașov unde am intrat pe mâna altora”, a relatat Octav Bjoza.

Bjoza a fost arestat pe vremea când era student la Geografie, în Iași, și condamnat în 1958 pentru „uneltire împotriva ordinii sociale”. Făcea parte dintr-o organizație anticomunistă de tineret.

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

DONEAZĂ MAI JOS PRIN REVOLUT:

sau prin PayPal:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.