Dezvăluiri despre planurile MACABRE ale Rusiei. Liste NEGRE cu liderii ucraineni care vor deveni victime

SUA nu scapă din ochi nicio mișcare făcută de Rusia pe fondul tensiunilor create la frontiera cu Ucraina. Potrivit presei de peste ocean, Kremlinul face liste cu liderii politici ucrainieni care vor deveni victime. Aceștia vor fi fie arestați, fie asanați în cazul unei invazii.

Americanii urmăresc orice mișcare a rușilor, iar ultimele informații dezvăluite de presa de peste ocean vor crea cu siguranță vâlvă în rândul politicienilor ucrainieni. Se pare că autoritățile de la Kremlin pun la cale un plan sinistru împotriva liderilor politici anti-ruși. De asemenea, vizați sunt activiști anti-corupție, dar și disidenți ruși din exil.

Potrivit informațiilor făcute publice de o celebră publicație americană, Foreign Policy , se pare că Rusia face liste cu zeci de nume de politicieni și lideri ucraineni care ar urma să fie arestați sau asasinați în cazul unei invazii ruse.

Informațiile lansate de americani vin în urma declarațiilor lui Joe Biden, care avertizează că amenințarea unei noi invazii rusești în Ucraina rămâne „foarte mare” și ar putea avea loc în următoarele câteva zile. Patru persoane familiarizate cu serviciile de informații americane au declarat că Rusia a întocmit liste de personalități politice ucrainene și alte persoane proeminente care vor fi vizate fie pentru arestare, fie pentru asasinare în cazul unui atac rusesc asupra Ucrainei.

Listele create de Rusia au surprins oficialii americani
O a cincea persoană, un oficial american, a declarat sub protecția anonimatului faptul că SUA a retrogradat clasificarea informațiilor privind amenințările la adresa unor grupuri specifice din Ucraina pentru a împărtăși aceste informații cu oficialii guvernamentali ucraineni și cu alți parteneri din regiune poziționați să ajute.

„Așa cum am văzut în trecut, ne așteptăm ca Rusia să încerce să forțeze cooperarea prin intimidare și represiune.

Aceste acte, care, în operațiunile rusești din trecut, au inclus omoruri țintite, răpiri/dispariții forțate, detenții și utilizarea torturii, îi vor viza probabil pe cei care se opun acțiunilor rusești, inclusiv disidenții ruși și belaruși exilați în Ucraina, jurnaliștii și activiștii anticorupție, precum și populațiile vulnerabile, cum ar fi minoritățile religioase și etnice și persoanele LGBTQI+”, a declarat oficialul american care a vorbit sub protecția anonimatului.

Administrația Biden a rămas surprinsă de modul în care Rusia a întocmit listele, susținând că acestea par să vizeze pe oricine ar putea contesta agenda rusă. Un consilier al Congresului, care a vorbit sub protecția anonimatului, a declarat că aceste mișcări sunt tipice doctrinei rusești, folosind forțele armate pentru a cuceri obiective militare, în timp ce operatorii speciali modelează conflictul și operatorii de informații vin în țară pentru a scăpa de elementele opoziției.

Sursa: evz.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *