Dezvăluiri de ULTIMA ORA despre desemnarea procurorului european. Soarta lui Kovesi, în mâinile unui OM-CHEIE

Preşedintele comisiei LIBE din Parlamentul European, Claude Moraes, a precizat pe larg ce urmează să se întâmple, după votul de miercuri din Comisia LIBE.

Într-o intervenție la Antena 3, Moraes a declarat că este foarte important ca procesul de desemnare a procurorului european să fie unul transparent.

„Înțelegem că este extrem de important nu numai pentru România, ci pentru toată Uniuniea Europeană și ne-am străduit să facem procesul cât mai transparent, dar încă mai există îngrijorări. Ce s-a întâmplat azi au fost două voturi foarte deschise, a fost totul live și vă mulțumesc pentru acest lucru. A fost o transparență unică până acum.

Este foarte important – ceea ce se întâmplă vine într-o zonă de competență națională, de suveranitate. Este ceva nou, nu toate țările sunt membre, deci trebuie să contruim încredere. Este foarte important ce se întâmplă acum”, a declarat Claude Moraes, într-un interviu acordat Sabinei Iosub, de la Antena 3.
Șeful LIBE a mai precizat că rezultatul votului din Comisie a fost deja trimis președintelui Parlamentului European, iar pe 7 martie se va lua o decizie în acest sens.

„Este o altfel de negociere de data asta. Este una foarte simplă, de bun simț, genul pe care oamenii o vor înțelege. Liderul Parlamentului European va decide cine este negociatorul nostru. Mă întrebați dacă sunt eu? Nu. Este o decizie care o va lua altcineva. Se va stabili pe 7 martie.

Se va spune ‘acesta este negociatorul’, se vor întâlni și vor lua o decizie legată de candidat… Este foarte greu când se ajunge la negocieri între Parlamentul European și Consiliul European”, a spus Claude Moraes.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *