Dezvaluiri de ultimă oră! Ce a patit Elena Udrea in inchisoare? „A fost abuzata sexual de alte detinute” / Surse

Conform unor informatii venite pe surse pe anumite grupuri de Facebook, Elena Udrea ar fi fost abuzata sexual de alte detinute in inchisoarea din Costa Rica.

Stire initiala:

ÎCCJ a suspendat și executarea pedepsei în cazul Elenei Udrea, condamnată definitiv la 6 ani de închisoare în „Dosarul Gala Bute”. Avocatul lui Udrea, ca și cel al lui Obreja, a invocat alcătuirea ilegală a completurilor de 5 judecători.

Fostul ministru al turismului şi al dezvoltării regionale are 10 luni de când a fugit din ţară în Costa Rica. Acolo a fost arestată preventiv pe 4 octombrie, în urma unei cereri de extrădare a Interpol.

Avocatul lui Udrea, ca şi cel al lui Obreja, a invocat alcătuirea ilegală a completurilor de 5 judecători.

” Elena Udrea se află în Costa Rica în vederea extrădării. Domnia sa se află într-o situaţie absolut deosebită. De mai bine de două luni este departe de copil, îşi hrăneşte fetiţa prin interpuşi, vin persoane să îi recolteze hrana pentru copil. Până când o instanţă compusă în mod legal nu se va pronunţa asupra situaţiei sale juridice, e ilegal şi inuman să execute o pedeapsă pronunţată de o instanţă necompusă potrivit legii.

Vă rog să aveţi în vedere că ne apropiem de Sfintele Sărbători. Suntem obositi dupa un an de muncă, ne dorim să petrecem în apropierea familei. Gândiţi-vă ca dacă nu pronunţaţi o hotărâre dreaptă, va rămâne încarcerată departe de fiica ei. Vă rog să dispuneţi deliberarea cât mai rapidă, vă rog pentru ca aceste sărbători ne pun în imposibiliatea de a pune în practică suspendarea executării”, a declarat Veronel Rădulescu, avocatul Elenei Udrea, în faţa instanţei, conform libertatea.ro.

Conform sursei citate, Marius Vartic, procurorul DNA aflat în sala de judecată, a fost de acord cu solicitările avocatului, precizând că nu credea că „va asista la un prohod al îngropării completului de 5”.

Deciziile vin după ce în cursul zilei fosta şefă a DIICOT, Alina Bica, şi ea fugară aflată în detenţie în Costa Rica, a fost pusă în libertate.

Avocata Laura Vicol a susţinut că sunt groaznice condiţiile de detenţie în care stau cele două.

„Este cumplit, este groaznic, am înţeles că dorm câte 3, 4 în pat. Este foarte multă mizerie, este foarte multă violenţă, sunt puţini gardieni, care nu reuşesc să menţină ordinea acolo”, a spus avocata.

În apărarea ei pentru a ieşi din închisoarea din Costa Rica, Elena Udrea a angajat un medic privat care a susţinut că fiica ei este în pericol dacă stă cu ea în spatele gratiilor, acolo unde ea este în arest până se soluţionează dosarul de extrădare.

Elena Udrea a fost condamnată pentru infracţiuni de luare de mită şi abuz în serviciu; a primit 6 ani de închisoare cu executare.

Magistraţii de la Tribunalul Bucureşti au decis să revoce cererile de extrădare. Documentele nu au fost trimise încă la Ministerul Justiţiei, deoarece, potrivit legii, trebuie să treacă 24 de ore de la pronunţare pentru a vedea dacă procurorii de la DNA fac sau nu contestaţie.

Urmăriți acest site pe Telegram și pe Google News

Susține Nationalisti.ro printr-o donație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *