“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
GENERAL

Dezvăluiri cutremurătoare despre coronavirus într-un studiu: “COVID ucide ca veninul șarpelui cu clopoței”

spital pat de spital carantina coronavirus 360x286 1

O serie de dezvăluiri recente făcute într-un studiu dezvoltat de cercetătorii americani arată că cum COVID-ul ucide ca veninul șarpelui cu clopoței. O enzimă asemănătoare cu cea a reptilei, produsă chiar de organismul bolnavilor pentru a se apăra, ar fi cauza a peste 6 din 10 decese cauzate de formele grave de coronavirus.

O enzimă extrem de asemănătoare cu cea a veninului șarpelui cu clopoţei este mecanismul cheie responsabil pentru mortalitatea Covid-19. Descoperirea făcută de cercetătorii de la Universitatea din Arizona, în colaborare cu Universitatea Stony Brook și Școala de Medicină a Universității Wake Forest, a fost prezentată într-un studiu publicat în Journal of Clinical Investigation, scrie La Stampa.

Probe de sânge analizate de la pacienții COVID-19
Cercetătorii au analizat probe de sânge de la două grupuri de pacienți Covid-19, unul alcătuit din 127 de bolnavi internaţi la Stony Brook University în perioada ianuarie și iulie 2020 și un al doilea grup independent, compus din 154 de pacienți internaţi tot la Stony Brook şi Banner University Medical Center din Tucson în perioada ianuarie și noiembrie 2020, descoperind că circulația enzimei sPLA2-IIA poate fi cel mai important factor responsabil cu mortalitatea la pacienții bolnavi de Covid.

„Atunci când enzima activată circulă la niveluri ridicate – la indivizii sănătoși se găsește în concentrații scăzute – are capacitatea de a „măcina” membranele organelor vitale. Mulți pacienți participanţi la studiu care au murit din cauza Covid au avut niveluri prea mari ale enzimei”, a spus Floyd Chilton, principalul coautor al lucrării și director al Arizona Precision Nutrition and Wellness Initiative.

De ce este letală această enzimă?
Totul începe cu rolul fundamental pe care aceasta îl are în apărarea împotriva infecțiilor bacteriene.

„Opune rezistenţă bolilor, cu alte cuvinte enzima încearcă să omoare virusul. Însă la un moment dat, este eliberată în cantități atât de mari, încât lucrurile merg într-o direcție foarte proastă, distrugând membranele celulare ale pacientului și contribuind astfel la insuficiența multiplă a organelor și la deces. Un mecanism similar, ca şi caracteristici, cu cel al unei enzime prezente în veninul șarpelui cu clopoţei”, se mai arată în studii.

Spre deosebire de majoritatea studiilor planificate şi realizate de-a lungul anilor, acest lucru s-a întâmplat în timp real în UCI. Cercetătorii au analizat mii de date despre pacienți folosind algoritmi de învățare automată.

În plus față de factorii de risc tradiționali, cum ar fi vârsta, indicele de masă corporală și condițiile preexistente, echipa s-a concentrat şi pe enzimele biochimice și pe nivelurile de metaboliţi lipidici ale pacienților. Astfel, descoperirea conduce la concluzii care ar putea oferi o nouă direcție luptei împotriva coronavirusului: una dintre acestea fiind că la majoritatea indivizilor sănătoși, nivelurile circulante ale enzimei sPLA2-IIA sunt în jur de jumătate de nanogram pe mililitru. Conform studiului, Covid a fost letal la 63% dintre pacienții cu forme severe de Covid-19, care aveau niveluri de sPLA2-IIA egale sau mai mari de 10 nanograme pe mililitru.

Sursa: capital.ro

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.