DEZVALUIRI! CUM TE POATE ASCULTA CINEVA CU… PRELUNGITORUL (FOTO)

prelungitor_spion_cu_microfon_gsm_incorporat_autonomie_nel_5091733_1359489171_88144900

Mai în toate casele din România există câte un prelungitor. Totuși, cine și-ar fi imaginat că acesta poate deveni cu ușurință un dispozitiv de spionaj?

Mare i-a fost surprinderea unui bucureștean atunci când a descoperit ce se află în interiorul prelungitorului pe care îl avea în casă. “Am băgat prelungitorul în priză. Nu era prima dată când îl foloseam, dar nici nu pot să spun că îl aveam de foarte mult timp. Dintr-o dată, din prelungitor a început să iasă fum. Am auzit și niște zgomote ciudate, mi-era frică să nu facă scurt-circuit. L-am scos imediat din priză”, ne-a povestit bărbatul care ne-a rugat să nu-i divulgăm identitatea. Bucureșteanul a decis, totuși, să nu arunce prelungitorul, ci din contră, să-l repare. După ce l-a desfăcut, a descoperit în interiorul acestuia un dispozitiv ciudat în care se afla o cartelă SIM (Click pe foto), dându-și seama că era ascultat.

VEZI SI: Tehnici de spionaj

Pe piață există numeroase dispozitive de spionaj cu cartele SIM. De regulă, ascultarea sunetelor din încăpere, inclusiv a convorbirilor telefonice, este posibilă în momentul în care este apelat numărul cartelei montate în respectivul dispozitiv,  activându-se automat microfonul. Montarea microfoanelor în locuința unei persoane, fără mandat judecătoresc, este ilegală, încălcând dreptul la intimitate și la viață privată. Printre motivele ce stau la baza montării unor astfel de dispozitive ascunse se află spionajul industrial, șantajul și gelozia. (sursa)

VEZI SI: Spionajul informatic

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.