Dezvăluirea momentului. Cheia este in mâna lui Iohannis. Orban aruncă bomba

Preşedintele Partidului Naţional Liberal a dezvăluit un element mai puţin ştiut despre Klaus Iohannis, care ar putea ajuta la încheierea imediată, chiar astăzi, a unei probleme majore ce afectează România în ultima perioadă. Când va interveni şeful statului?

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, ştie cine are în mână puterea să pună capăt crizei politice prin care trece România. Iar totul s-ar putea rezolva chiar astăzi şi nu ar dura decât 15 minute!

Orban: Klaus Iohannis are obligaţia constituţională să se implice
Este vorba despre Klaus Iohannis, care are la dispoziţie toate instrumentele în acest sens şi obligaţia constituţională să se implice, consideră Orban.

“Soluţia e simplă: un tete-a-tete de 15 minute, în sensul deblocării situaţiei”, a declarat, miercuri, liderul liberalilor.

“Preşedintele poate să rezolve criza astăzi. Are tot ce îi trebuie la dispoziţie pentru soluţionarea crizei şi este apanajul său constituţional, este obligaţia sa constituţională să se implice pentru rezolvarea crizei. Soluţia e simplă: un tete-a-tete de 15 minute, în sensul deblocării situaţiei.

Sunt într-o comunicare instituţională cu preşedintele. Colegii mei, care blochează procedura constituţională a moţiunii de cenzură şi care se fac scut uman, toţi zic că defilează sub stindardul preşedintelui Iohannis. Preşedintele Iohannis poate să-i convingă pe colegii mei de lucrurile pe care eu văd că nu pot să-i conving că sunt constituţionale şi este interesul fundamental al României”, a spus Ludovic Orban.

“Investitorii se gândesc de şapte ori dacă să mai investească în România, ca să nu zic că e şi posibil să şi fugă unii”
Din cauza tuturor acestor tensiuni de pe scena politică, România are, în prezent, o imagine “şifonată” pe plan extern.

“Preşedintele are cu certitudine posibilitatea de a rezolva criza, nu după 25 septembrie, ci astăzi, dacă doreşte”, a explicat Orban.

Criza politică afectează România pe mai multe planuri, mai afirmă preşedintele PNL. Agenţiile de rating ar putea să scadă ratingul de ţară al României, ne împrumutăm cel mai scump din ţările UE, iar cursul valutar a sărit şi el în aer, mai spune politicianul, potrivit Agerpres.

“Acum coaliţia de guvernare este într-o pauză de luptă. Fiecare zi care trece în care România este afectată de această criză politică produce efecte extrem de negative asupra României.

În planul imaginii externe, imaginea României este şifonată, toată lumea se întreabă ce e cu criza asta politică, investitorii se gândesc de şapte ori dacă să mai investească în România, ca să nu zic că e şi posibil să şi fugă unii, să şi plece unii dintre investitori.

Agenţiile de rating, aţi văzut poziţia agenţiei Fitch şi a agenţiei Standard&Poor’s, deci creăm premise pentru scăderea ratingului, pentru pierderea ratingului. Şi aşa ne împrumutăm cel mai scump din ţările UE, cu 3,74, asta ne-ar mai lipsi acum să se ia o decizie la nivelul agenţiilor de rating în cursul evaluării să pierdem din rating.

Evident, se vede că această criză politică a afectat cursul de schimb. În ciuda intervenţiilor masive ale BNR, leul a scăzut o bună perioadă de timp, deci efectele sunt extrem de negative, trebuie soluţionată criza cât mai repede”, a mai precizat Ludovic Orban.

O înţelegere cu PSD “face rău României şi va afecta dramatic imaginea PNL”
Liderul PNL a mai spus că este “categoric” împotriva unei înţelegeri “pe faţă sau pe spate” cu PSD.

“Face rău României şi va afecta dramatic imaginea PNL. Din acest motiv, le solicit încă o dată colegilor mei să nu mai facă jocuri pe la spate cu PSD, pentru că fac rău României şi PNL”, a declarat Orban.

Sursa: capital.ro

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *