GENERAL

Dezvăluire teribilă pentru Zelenski. S-a aflat: Cine este trădătorul de la Azovstal

FotoJet 1 4

Un angajat, fost șef de tură, la combinatul Azovstal din Mariupol, a oferit invadatorilor ruşi pozițiile în care apărătorii ucraineni se ascund în interiorul fabricii. Electricianul le-a arătat intrările în rețeua de tuneluri de sub complex, care măsoară 24 de kilometri. Informația a fost făcută publică de un consilier al ministrului ucrainean de Interne.

Trădătorul ucrainean le-a arătat pe hartă exact unde se află atelierele în care sunt ascunși oamenii şi cum se pot deplasa apărătorii ucraineni în jurul fabricii fără să fie văzuți. Mai mult, le-a arătat intrările în rețeaua de tuneluri şi acum ruşii încearcă să pătrundă în ele, a anunţat Anton Gheraşcenko, consilier al ministrului ucrainean de Interne.

Trădătorul ar fi un electrician, fost sef de tură
Trupele ruse au încercat din nou, joi dimineaţă, să ia cu asalt combinatul siderurgic Azovstal din Mariupol – ultima redută a rezistenţei ucrainene în acest oraş-port strategic la Marea Azov – după ce miercuri după-amiază au încercat să pătrundă în reţeaua de tuneluri de aici, potrivit Unian. Responsabilul ucrainean a menţionat că tocmai în acest scop sosise miercuri la Mariupol principalul propagandist al Kremlinului, Vladimir Soloviev.

I s-a spus că Azovstal va fi luat cu asalt şi el va putea filma victoria” ocupanților împotriva combatanţilor ucraineni, a afirmat Gheraşcenko, ceea ce nu s-a întâmplat însă. Militarii ucraineni continuă să apere cu îndârjire teritoriul oţelăriei, a adăugat el.

Miercuri seara, David Arahamia, liderul grupului majoritar din parlamentul ucrainean, anunţase chiar că trupele ruse au intrat în perimetrul combinatului siderurgic, după ce primarul Mariupolului, Vadim Boicenko anunţase că s-a pierdut contactul cu militarii din catacombe. Arahamia a adăugat că autorităţile de la Kiev erau în contact în cursul serii cu rezistenţa ucraineană care apără combinatul.

Cu sprijinul forţelor aeriene, inamicul şi-a reluat atacul cu scopul de a prelua controlul asupra combinatului, a indicat joi Statul Major al armatei ucrainene într-un buletin-sinteză despre situaţia de pe front.

Trădătorul, fost responsabil pentru echipamentele din magazinele de convertoare și plăci de la Azovstal din Mariupol, a oferit invadatorilor pozițiile în care apărătorii ucraineni se pot ascunde în interiorul fabricii. Electricianul a arătat pe hartă exact unde se află atelierele în care este cel mai ușor de ascuns și le-a spus rușilor unde se pot ascunde ucrainenii și aștepta atacurile puternice ale ocupanților ruși.

El explică, de asemenea, cum se pot deplasa apărătorii ucraineni în jurul fabricii
„În ceea ce privește comunicațiile umane între magazine, toate sunt la nivelul solului. Acestea sunt drumuri, acestea sunt poduri, aici nu sunt tuneluri subterane. Acesta este singurul tunel subteran, foarte robust, de la terasamentul de sub magazinul de plăci până la drumul principal care coboară pe mijlocul fabricii Azovstal”, ar fi spus trădătorul ucrainean.

În Mariupolul aflat sub asaltul forțelor ruse, combinatul ce aparține lui Rinat Ahmetov, cel mai bogat om din Ucraina, a devenit ultima redută a orașului din sud-estul țării. Aici și-au găsit refugiu soldații Ucrainei și civilii din oraș/

Armata rusă încearcă să lanseze noi atacuri în direcţia oraşelor Liman, Popasna şi Sieverodoneţk. Dar trupele ucrainene spun că până în prezent au reuşit să respingă aceste atacuri.

Pe de altă parte, Ministerul Apărării rus a anunţat că artileria sa a lovit mai multe poziţii şi puncte de rezistenţă în timpul nopţii, ucigând 600 de luptători, transmite Reuters. Ministerul rus a mai precizat că rachetele ruse au distrus echipament dal aviaţiei ucrainene pe aerodromul Kanatovo, din regiunea Kirovohrad (centrul Ucrainei) şi un mare depozit de muniţii în Nikolaev, în sud, scrie pravda.

Sursa: evz.ro

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți, prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

paypal donate button 1

Lasă un răspuns

Back to top button

Dacă ți-au plăcut articolele și dorești să ne susții, orice DONAȚIE este binevenită.

X

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.