fbpx
MEDICAL

Dezvăluire de ultimă oră! Alexandru Rafila îl acuza pe Voiculescu: A tăiat bugetul ATI cu 65%

raff

Reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății, Alexandru Rafila, a venit cu acuzații dure la adresa fostului ministrul al Sănătății, Vlad Voiculescu. Deputatul PSD a precizat că Voiculescu a tăiat bugetul de la secțiile de terapie intensivă cu 65%.

Dezvăluire de ultimă oră! Alexandru Rafila îl pune la colț pe Voiculescu: A tăiat bugetul ATI cu 65%
Într-o declarație la B1 TV, reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății, Alexandru Rafila, i-a adus acuzații fără precedent fostului ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu. El spune că fostul ministru al Sănătății a tăiat bugetul e la ATI cu 65%, chiar dacă se estima că cel de-al treilea val va fi mai agresiv.

”Mi se pare un lucru absolut inexplicabil: în momentul în care s-a discutat despre bugetarea acestor paturi ATI, la începutul acestui an, de către dl ministru Voiculescu – și asta e declarația președintelui Societății de ATI, dl prof Săndesc – a scăzut bugetul cu cât credeți? Cu 65%! Adică a lăsat doar o treime din buget pentru terapie intensivă în plină criză și când valul 3 se prefigura că va apărea.”, spune deputatul PSD, Alexandru Rafila.

”Nu mai contează câte paturi sunt dacă nu avem finanțare”
Alexandru Rafila a mai spus că fără finanțare nu mai contează câte paturi sunt având în vedere că nu se pot face funcționale. El a mai spus că decizia Ministerului Sănătății de a reduce bugetul pentru anul acesta este una iresponsabilă.

”Asta e noaptea minții! Noi numărăm paturile și reducem finanțatea acetui sector. Nici nu mai poți să mai funcționezi, nici nu mai contează câte paturi sunt dacă eu nu am finanțare să le fac funcționale. Ministerul săntății (a luat decizia) când a propus bugetul pentru anul ăsta. Eu nu am știu de chestiunile astea… Asta demonstrează, nu știu, puteți dvs să o calificați… Mi se pare iresponsabilă o astfel de chestiune. Trimiți oamenii la luptă, dar le confiști puștile” a declarat Rafila, la B1 TV.

Sursa: capital.ro

follow us on google news

Intră pe canalul de Telegram!

78 782089 telegram logo navigator universal a3 80gsm white printer

Articole conexe

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Aceste informații pot fi utile și altor persoane.