Dezvăluire-bombă! Cine sunt beneficiarii Ordonanței lui Tudorel Toader! Liviu Dragnea, cap de listă!

Guvernul intenționează să adopte Ordonanța propusă de Tudorel Toader, a contestației în anulare, imediat după votul în Parlament la Legea bugetului, potrivit informațiilor provenite din interiorul PSD-ALDE. Efectele ordonanței – ștergerea completă a cazierelor a 75 de politicieni care au fost judecați de completuri de cinci judecători și a 19 magistrați.

Pe lângă resetarea carierei politice, toate aceste dosare vor beneficia şi de ştergerea prejudiciilor – banii confiscaţi vor fi daţi înapoi. Cele mai multe dintre aceste dosare, în cazul în care vor fi rejudecate în urma măsurii luate de Tudorel Toader, vor constata prescrierea faptelor. Care sunt faptele judecate din 2014 încoace la Înalta Curte de Casaţie Justiţie în complet de cinci judecători? Sunt fapte de corupţie, 52 de dosare, de evaziune fiscală, dar şi de trădare de ţară prin transmitere de secrete, precum şi de terorism – condamnarea lui Mustafa Tartousi, din dosarul Omar Hayssam, susţine Europa Liberă.

Cine beneficiază de pe urma Ordonanţei lui Tudorel Toader? Politicienii – 56 cu dosare de corupţie sau fapte asimilate, 19, în conflict de interese. Dintre ei, 18 foşti miniştri în diferite guverne.

Dosarul lui Liviu Dragnea pentru referendum, doi ani de închisoare cu suspendare, cu 4 ani de încercare, sentinţă din 2015. O contestaţie în anulare pe care ordonanţa lui Tudorel Toader i-ar permite-o ar constata prescrierea faptei. Data săvârşirii faptei este 29 iulie 2012, iar limitele de pedeapsă pentru infracţiunea pentru care a fost condamnat sunt între 1 şi 5 ani de închisoare. Astfel, termenul de prescripţie este de 5 ani, la care s-ar putea adăuga încă 2,5 ani. Aşadar, la finalul anului 2019, fapta se prescrie. Adică, în plină campanie electorală pentru alegerea preşedintelui ţării.

Cătălin Voicu (fost senator PSD) nu ar scăpa doar de cazier – condamnare la închisoare de şapte ani pentru trafic de influenţă şi abuz în serviciu, prin prescripţia faptei. Voicu este şters şi de la plata prejudiciului – 200.000 de euro şi 119.000 lei.

Miron Mitrea ( ministru al transporturilor şi fost parlamentar-lider PSD) este iertat de plata a 327.928 de lei, suma care i-a fost confiscată în dosarul în care a fost condamnat la doi ani de închisoare în dosarul ”Mită pentru casa mamei”. Faptele s-au prescris deja, închisoarea a executat-o, aşadar contestaţia în anulare îi deschide miza banilor recuperaţi. Mitrea însă, fost lider al PSD până în 2004, mai are un dosar din 2014, pentru corupţie, alături de Irina Jianu, şefa Inspectoratului de Stat pentru Construcţii în timpul guvernării Năstase.

Cătălin Rădulescu, deputat PSD, proaspăt numit în conducerea Camerei Deputaţilor. Înaltul demnitar PSD are trei dosare la Înalta Curte şi are o condamnare cu suspendare, de 1, 6 ani, pentru dare de mită, fapta datând din ianuarie 2013-februarie 2014. Prescrierea ar interveni abia după 2021. Însă, o contestaţie în anulare, pe procedura completului de cinci judecători, presupune reluarea procesului şi oferă şanse termenului de prescriere.

Darius Vâlcov (fost ministru de finanţe, primul între consilierii premierului Dăncilă) – Dosarul pentru corupţie nr 2448/1/2016. A fost condamnat la opt ani cu executare, însă nu există până acum motivarea instanţei.

Sebastian Ghiţă, fost deputat PSD, Dosarul 167/1/2016 pentru luare şi dare de mită, abuz în serviciu, spălare de bani.

Thuma Hubert (fost deputat PNL), procuror Betelie Mihai, dosar din 2014, pentru infacţiune de corupţie, 6 luni închisoare cu suspendare.

Monica Iacob Ridzi, fost ministru PDL, pentru tineret şi sport, dosar de corupţie din 2014, condamnată la cinci ani de închisoare cu executare.

George Copos, fost ministru al economiei şi industriilor PUR, cum se numea partidul lui Dan Voiculescu, absorbit între timp în ALDE. Are mai multe dosare. De evaziune fiscală şi spălare de bani, pentru care a fost condamnat la patru ani de închisoare cu executare, precum şi dosarul transferurilor din fotbal. În dosarul de evaziune şi spălare de bani, prejudiciul a fost de 876.914 euro, bani pe care Ordonanţa lui Toader îi permite să-i recupereze.

Codruţ Sereş, vicepremier reprezentând acelaşi partid al lui Dan Voiculescu, PUR. A fost condamnat pentru subminarea economiei naţionale.

Cătălin Teodorescu, fost deputat PNL, vicepreşedinte ANRP, cu Cocoş Dorin, Sergiu Diacomatu, Crinuţa Dumitrean, dosarul 1638/1/2015, al despăgubirilor pentru casele naţionalizate de comunişti.

Nagy Zsolt, ministru UDMR al comunicaţiilor, dosar din 2015, condamnat la patru ani cu executare pentru trădare prin transmiterea de secrete, dosarul privatizărilor strategice.

Adriean Videanu, fost ministru al economiei, PDL, achitat în dosarul de corupţie datând din anul 2015, pentru care DNA poate face contestaţie în anulare.

Tudor Chiuariu, ministru al Justiţiei, PNL, achitat pentru luare de mită într-un dosar de retrocedări datând din 2015. DNA poate formula contestaţia în anulare.

Viorel Hrebenciuc, deputat-lider PSD, în dosarul datând din 2015, cu pronunţare pe fond în primă instanţă, condamnat la doi ani de închisoare cu executare, pentru trafic de influenţă. În acelaşi dosar mai sunt Gheorghe Paltin-Sturdza, cu trei ani de închisoare cu executare pentru cumpărare de influenţă, Andrei Hrebenciuc, doi ani de închisoare cu suspendare pentru complicitate la trafic de influenţă, fostul deputat PSD Ioan Adam – 2 ani de închisoare cu executare pentru cumpărare de influenţă, precum şi judecatorul Lorand Ordog, trei ani de închisoare cu executare pentru luare de mită.

Florin Popescu, deputat PMP, fost preşedinte de Consiliu Judeţean Dâmboviţa, condamnat la doi ani de închisoare cu executare pentru evaziune fiscală – 60 de tone de pui oferiţi în campanie electorală.

Mircea Cosma şi Vlad Cosma, primul, preşedinte PSD de Consiliu Judeţan, la Prahova, fiul său, deputat PSD, un dosar datând din 2015, încă nefinalizat, la complet de cinci judecători la Înalta Curte.

Gabriel Sandu, ministru PDL pentru comunicaţii, în dosarul Microsoft II, căci prima parte a dosarului Microsoft, datând din perioada guvernării Năstase (2001-2004) s-a prescris. Alături de Gabriel Sandu (trei ani de închisoare cu executare) au mai avut condamnări în Microsoft II şi fostul soţ al Elenei Udrea, Dorin Cocoş, şi fostul preşedinte PDL al Consiliului Judeţean Neamţ, Gheorghe Ștefan (Pinalty).

Elena Udrea, ministru PDL al Dezvoltării Regionale şi Turismului, dosarul ”Gala Bute”, condamnată la închisoare cu executare, şase ani, pentru luare de mită, dosar în care a fost condamnat la cinci ani de închisoare şi Rudel Obreja, fost pugilist şi şef al federaţiei de specialitate.

Corneliu Dobriţoiu, ministrul PNL al Apărării, dosar judecat la Înalta Curte în complet de cinci judecători începând cu 2015, în aşa-numitul dosar ”Case pentru generali”, cumpărate la preţ şi modic, şi subvenţionat. Un an de închisoare cu suspendare.

Titi Holban, deputat PSD, dosar din 2015 pentru luare de de mită, 3 ani de închisoare cu suspendare, acuzat de trafic de influenţă, după ce a luat 10.000 de euro pentru a interveni la Direcţia Antifraudă în favoarea unei firme.

Ion Stan, deputat PSD, preşedinte al Comisiei de control al SRI, trafic de influenţă, doi ani de închisoare cu executare, într-un dosar din 2015, legat de fonduri de campanie electorală.

Isăilă Marius Ovidiu, deputat PSD, cinci ani de închisoare pentru trafic de influenţă.

Stelian Fuia, ministru PDL al agriculturii, condamnat la trei ani de închisoare cu executare în cadrul dosarului de privatizare a staţiunii de cercetare de la Fundulea, care a fost judecat în 2016 în complet de cinci la ÎC.

Mircea Roşca, deputat PNL, dosar din 2016, condamnare de trei ani cu suspendare pentru trafic de influenţă.

Sorin Lazăr Constantin, senator PSD, abuz în serviciu, un an cu suspendare.

Adrian Severin, ministru de externe PD, europarlamentar PSD, patru ani de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă,

Dan Șova, ministru al marilor proiecte, PSD, senator PSD, condamnat la închisoare cu executare, trei ani, pentru servicii de consultanţă juridică la CET Govora. În acelaşi dosar, fostul premier Victor Ponta a fost achitat.

Constantin Niţă, ministru PSD pentru IMM, parlamentar PSD, patru ani cu executare pentru trafic de influenţă.

Cristian Rizea, deputat PSD, nedefinitiv, dosar din 2017, 4 ani de închisoare cu suspendare pentru corupţie. Momentan, fugit din ţară.

Dorinel Ursărescu, deputat PNL şi apoi ALDE, condamnat cu suspendare la un an de închisoare pentru trafic de influenţă.

Marian Ghiveciu, deputat PSD, condamnat într-un dosar din 2017, la trei ani de închisoare cu suspendare pentru infracţiunea de instigare la abuz în serviciu.

Ludovic Orban, ministru PNL al transporturilor, preşedinte PNL, achitat pentru dare de mită în scopuri electorale, într-un dosar la ÎC datând din 2017. DNA poate înainta contestaţie în anulare.

Relu Fenechiu, ministru PNL al Transporturilor, cinci ani de închisoare cu executare, abuz în serviciu.

Iulian Bădescu – primar şi parlamentar PSD, trei ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere pentru luare de mită şi abuz în serviciu pentru sponsorizarea unei asociaţii comunitare din Ploieşti, Lupii Galbeni 2012.

Acestei liste, i se adaugă o alta, de alţi 19 senatori şi deputaţi, care au pierdut definitiv procesele în care au fost acuzaţi de conflicte de interese. În marea majoritate este vorba despre angajarea rudelor la cabinetele parlamentare sau de participaţii ilegale în diverse firme. Pe listă se află senatorul PSD Cătălin Croitoru, deputatul PSD Oana Niculescu Mizil, deputatul UDMR Pal Arpad, deputatul PSD Florin Pâslaru, deputata PSD Sonia Drăghici, deputatul PNL Florin Popescu, deputatul PSD Marian Neacşu, Longher Ervazen, deputat al minorităţii poloneze, Grigore Crăciunescu deputat PNL, deputatul PSD Anghel Stanciu, deputatul UDMR Peto Csilla Maria, Ioan Cindrea, parlamentar PSD şi preşedinte CJ Sibiu, Vasile Gliga, deputat PSD, deputatul Merka Miroslav, minorităţi, Luminiţa Iordache, deputat PSD, Ștefan Buciuţă, deputat minorităţi – ucraineană -, Kerekes Karoly şi Mate Andras Levente, ambii, deputaţi UDMR.

Pe lista proceselor de la de complet de cinci judecători la Înalta Curte se mai află şi patru dosare ale Alinei Bica, fosta şefă a DIICOT în timpul administraţiei Băsescu. În cazul unuia dintre acestea, la finele anului 2018, s-a dispus deja suspendarea executării pedepsei în baza căii de atac extrordinare pe care fosta procuroare o invocase deja. Este vorba despre contestaţia în anulare, care este şi acum prevăzută de Codul de procedură penală, însă funcţionează pentru un termen de 30 de zile. Or, în ordonanţa pe care o pregăteşte Tudorel Toader urmează să se stabilească un termen care să acopere perioada 2014 până în prezent, având ca argument formula de alcătuire a completurilor de cinci judecători, considerată ilegală de Curtea Constituţională.

Urmăriți acest site pe Telegram și pe Google News

Susține Nationalisti.ro printr-o donație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.