DEZASTRUL bate la portile romanilor. Care este MIZA facturilor explozive

Vești proaste pentru români. Mii de cetățeni ar putea să își piardă locuințele din cauza datoriilor acumulate, în contextul scumpirii energiei electrice, spun specialiștii din economie. O altă variabilă care influențează negativ starea financiară a românilor este și întârzierii adoptării unor măsuri de protecție pentru categoriile vulnerabile din partea Guvernului.

Miza facturilor explozive. Românii își vor pierde locuințele
Analistul economic Ilie Serbănescu a prezentat un scenariu sumbru care afectează mii de români în iarna anului 2021. Facturile la utilități se pot chiar dubla față de anul trecut, iar miza este reprezentată de transformarea companiilor de gaze și de energie în afaceri imobiliare – în opinia specialistului Ilie Șerbănescu -, care vor prelua ulterior locuințele abandonate ale românilor care nu își vor mai permite să plătească utilități și cheltuieli.

„În România, cam 95% din locuințe sunt în proprietate privată, în timp ce în Occident media este undeva la 70%. Așa va fi și la noi, în curând, prin intermediul fondurilor de investiții care abia așteaptă să preia aceste case executate silit.

Nu este o poveste, este o situație firească într-o criză. Cei care au rămas în urmă cu plățile au datorii către cineva, iar acel cineva le va cere banii sau casele. Cine nu va putea plăti se va proceda cu legile la vedere, va fi executat de bunuri, inclusive locuințe, pentru plata datoriilor”, a declarat Ilie Șerbănescu într-o emisiune de la Realitatea Plus.

Ilie Șerbănescu: Afacerile mici ale cetățenilor vor da faliment
Valul de scumpiri din România va avea un efect dramatic asupra economiei țării, preconizează analistul economic Ilie Șerbănescu. Potrivit specialistului, legea consumatorului vulnerabil nu va rezolva problema de fond a situației în cauză. Ilie Șerbănescu mai este de părere că plafonarea prețurilor, cel puțin pentru o perioadă de timp, ar fi o soluție mult mai eficientă pentru criza economică cu care se confruntă românii în prezent.

„Problemele și mai mari vor fi însă în domeniul productiv. Facturile pentru energie electrică, gaze naturale și combustibili vor fi foarte mari și vor afecta marea masa a întreprinderilor mici și mijlocii românești, care trăiesc de la o lună la alta din ce produc. Vor începe să dea falimente și, din păcate, cam 60% din forța de muncă se află în acest companii”, a explicat analistul economic.

Sursa: evz.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *