DEZASTRU: Tunurile de miliarde date de Bechtel: ambasadori americani, acuzați de mită

bechtel-romania

TUNURI DE MILIARDE DATE DE BECHTEL

Compania Bechtel, care ar fi trebuit să construiască în România Autostrada Transilvania, este acuzată într-o anchetă jurnalistică semnată de revista americană Foreign Policy că a plătit cu generozitate diplomaţi americani pentru a câştiga contracte bănoase în mai multe state din Europa de Est.

Unul dintre exemplele date de jurnaliştii americani e tocmai contractul încheiat de compania americană cu statul român, în 2003, potrivit Digi24.ro.

Ancheta jurnaliştilor de la Foreign Policy a pornit de la o porţiune de 76 de kilometri de autostradă pe care Bechtel, una dintre cele mai mari companii de construcţii din Statele Unite, i-a construit în Kosovo.

Jurnaliştii Foreign Policy spun şi că exemplul din Kosovo nu este singular. Un alt exemplu este al autostrăzii Transilvania.

Citeste si: DISTRIBUITI PE FACEBOOK SA AFLE ROMANII ! Mafia EVREIASCA care incearca sa puna mana pe aurul de la Rosia Montana

„În România, Bechtel a negociat direct cu Guvernul şi a semnat un contract fără licitaţie, în 2003, pentru modernizarea reţelei aproape inexistente de autostrăzi a ţării. Valoarea contractului: 2,7 miliarde de dolari. Proiectul s-a transformat însă într-un coşmar lung de zece ani pentru ambele părţi, plin de întârzieri, certuri şi acuzaţii de corupţie şi proastă administrare. Potrivit unei analize a Economist Intelligence Unit, Bechtel a livrat 12,5% din drumul pe care se angajase să-l construiască. A încasat totuşi 64% din valoarea contractului, reziliat în mai 2013″, arată foreignpolicy.com.

Într-un punct de vedere transmis Foreign Policy, Bechtel a negat orice legătură între poziţia deţinută de diverşi diplomaţi americani în Europa de Est şi şi contractele încheiate de companie cu autorităţile din respectivele state.

Citeste si: CRIMINALII PERFECTI AI FIINTEI UMANE

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Cele mai vechi
Cele mai noi Cele mai votate
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile