Dezastru total pentru Liviu Dragnea! Ce îl așteaptă pe liderul PSD

Dezastru total pentru Liviu Dragnea! Scriitorul Mihai Șora, în vârstă de 102 ani, a publicat un mesaj pe contul său de Facebook prin care le transmite oamenilor să ia taurul de coarne, pentru a nu fi zdrobiți sub copite.

Şora răspunde la trei întrebări: „Vreţi Justiţie independentă?, „Vreţi profesionişti la cârma ţării, vreţi oameni cinstiţi şi competenţi?” şi „Vreţi un viitor senin şi liniştit pentru copiii voştri?”.

Soluţia: „ieşiţi în stradă”, „cereţi alegeri anticipate” şi „gândiţi-vă, întâi de toate, la copii, nu la voi înşivă”.

„Ultimii doi ani ne-au arătat că – mai mult decât de Uniunea Europeană, Comisia de la Veneţia sau alte instanţe – singura «instanţă» de care se tem cu adevărat suntem noi: mulţimea care protestează. O mulţime paşnică, dar nu mai puţin determinată şi inteligentă, care nu poate fi mituită, nici prostită de cârpelile din economie, de promisiuni şi declaraţii sforăitoare. O mulţime care nu doarme în timp ce ei pregătesc (noapteacahoţii, bineînţeles) Ordonanţe de Urgenţă. «Mulţimea» înseamnă chiar MULŢIMEA (nu doar pianiştii, filosofii şi poeţii)”.

Cât priveşte alegerile anticipate, el a explicat: „Este limpede pentru orice om cinstit şi destupat la minte că PSD nu funcţionează ca un partid politic, ci ca un grup infracţional organizat (la centru şi în teritoriu), un grup pus pe căpătuială, pe tâlhărirea unei ţări întregi. Cei care continuă să susţină acest «partid» sunt – de facto – complici cu prăduitorii României şi se fac vinovaţi de jaful şi de netrebniciile care îi definesc: în Justiţie, Învăţământ, Sănătate, Economie, Agricultură – peste tot unde este rost de mistificat, de sluţit şi prăduit”.

„Sprijiniţi-vă unii pe ceilalţi ca să puteţi vedea mai departe, dincolo de propria statură şi de propriul statut”.

El este de părere că USR şi PLUS sunt partide „prea fragede, iar timpul este prea scurt pentru a face, acum, când ţara arde, dantelării doctrinare. Se vor cristaliza şi «doctrinele» odată cu trecerea vremii, după ce ţara va fi fost pusă pe picioare. În clipa de faţă, însă, a intra în alegeri cu liste distincte nu face decât să întărească poziţia hoţilor. Şi USR, şi PLUS au oameni admirabili. Pe unii dintre ei îi cunosc personal, pe alţii îi ştiu de la proteste (şi nu de ieri, de azi, ci încă din Piaţa Universităţii, de la Roşia Montană şi Colectiv), oameni de toată isprava, în care am deplină încredere (…) Iar – pentru ca schimbarea să se-ntâmple – aceşti oameni trebuie să meargă împreună”.

În final, Şora a subliniat: „Niciodată cuvântul «împreună» nu a fost mai preţios”, potrivit Știripesurse.ro.

Mihai Şora a publicat şi o fotografie, trmitere la girafa din faţa Muzeului „Antipa” din Piaţa Victoriei.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *