Dezastru TOTAL pentru Dragnea! Băsescu face un anunț-șoc!

Alegerile prezidențiale sunt cel mai important moment electoral iar șansele pe care Liviu Dragnea le are pentru a ajunge în fruntea României sunt aproape inexistente. O spune chiar Traian Băsescu care a anunțat pe cine va susține la Cotroceni!

Fostul preşedinte Traian Băsescu, a făcut o analiză succintă asupra celui mai important moment electoral al anului şi a spus cine are cele mai mari şanse de a câştiga cursa pentru Cotroceni. Fostul preşedinte a susţinut că, în momentul de faţă, preşedintele Klaus Iohannis este singurul candidat „viabil” la alegerile prezidenţiale şi că îl va vota în al doilea tur de scrutin. În opinia sa, Liviu Dragnea, Călin Popescu Tăriceanu, Victor Ponta ori Dacian Cioloş nu au şanse în alegerile prezidenţiale. „Are şanse (Klaus Iohannis n.r.) pentru că nu are niciun contracandidat viabil, deocamdată. Discutăm situaţia la zi. Deşi un candidat la prezidenţiale nu se face peste noapte. Dragnea nu are nicio şansă, Tăriceanu nu are nicio şansă, (…) Cioloş nu are nicio şansă, cine să mai fie? Ponta n-are, el e făcut să nu aibă noroc în viaţă, la alegeri. (…) Nu-ţi ajunge niciun partid, nu-ţi este suficient în România ca să câştigi alegerile (…). Îţi trebuie ceva peste partid. Şi alea nu le iei decât dacă eşti ceva, dacă reprezinţi ceva şi pentru alţii decât pentru cei din partid. Cei din partid în mod loial te votează, deşi cred că Dragnea nu-şi ia nici voturile din partid în momentul de faţă, adică de la electoratul din partid, i-a păcălit. (…) Nu văd decât o soluţie în momentul de faţă, deci avem Klaus Iohannis (…)”, a spus Traian Băsescu, duminică seara, la România Tv.

Traian Băsescu este de părere că preşedintele Iohannis reprezintă „un soi de opoziţie” la majoritatea formată din PSD şi ALDE. „Faţă de ce este acum, categoric este singura şansă, pentru că de bine, de rău, mai ţine un echilibru, cum se pricepe el, mai întârzie să le facă numirile, mai trimite la CCR, este un soi de opoziţie la tăvălugul ăsta care înseamnă PSD cu ALDE”, a adăugat Băsescu.

Fostul preşedinte a menţionat că PMP va avea candidat propriu la alegerile prezidenţiale, iar în al doilea tur al alegerilor prezidenţiale va vota cu Klaus Iohannis. „Pe de altă parte, n-aş vrea să se înţeleagă greşit, PMP va avea, în primul tur, candidat, nu pe mine, că nu mai pot, dar în turul doi categoric că-l voi susţine pe Iohannis. Dar cu cine să mă aliez, cu Crin Antonescu, partener de şefie la USL, cu Ponta, alt partener de la USL, cu Dragnea, cu cine, cu Cioloş? (…) Cert este că între partidul lui Dragnea, între alianţa PSD – ALDE şi preşedinte, nu poţi să nu observi că preşedintele este o soluţie. (…) În turul doi voi vota cu Iohannis, cum am făcut-o şi la alegerile trecute. (…) Chiar dacă să nu credeţi că uit vreodată că e premierul de la Grivco”, a menţionat Traian Băsescu.

Senatorul PMP a declarat că la alegerile europarlamentare va susţine PMP, dar a evitat să spună dacă va candida la acestea. În opinia fostului preşedinte, la alegerile europarlamentare din acest an prezenţa la vot va fi de aproximativ 40%. „Ce o să fac în mod cert, o să sprijin PMP în campania electorală. Mai e timp, nu de lista PMP stă electoratul român. Au liste grele de la PSD, de la PNL Voi face ce trebuie să ajut partidul, în orice caz voi fi partenerul lor în campanie, îi voi sprijini (…), eu zic că anul acesta vom avea o prezenţă care se va apropia de 40%, tensiunea în societate este ridicată şi oamenii vor căuta opţiuni, depinde cine va fi convingător. (…) Va fi o prezenţă undeva între 35%- 40%”, a comentat Băsescu, citat de Agerpres.

Urmăriți acest site pe Telegram și pe Google News

Susține Nationalisti.ro printr-o donație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *