“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
GENERAL

Dezastru TOTAL la PNL. Este informația zilei pe scena politică

PNL

Cutremur total la PNL. Este informația zilei de pe scena politică. Tensiunea pare să fie maximă în interiorul formațiunii conduse de Nicolae Ciucă. Totul a ieșit la iveală chiar în într-un moment de o semnificație aparte pentru PNL, respectiv în clipa în care se marchează 147 ani de liberalism.

PNL trece printr-un moment de cumpănă. Cel puțin așa a lăsat să se înțeleagă politologul Stelian Tănase. Acesta a avut un discurs extrem de radical la simpozionul “PNL între prima şi a doua modernizare a României: 147 de ani de liberalism”, organizat la Biblioteca Centrală Universitară.

Stelian Tănase a atras atenția că liberalii sunt dezbinați, că din toată această ecuație va câștiga PSD și că alianța alianţa liberalilor cu PSD este una “toxică”.

“PNL se duce spre alegerile din 2024 dezbinat. Sunt două partide liberale, plus alte grupări care pretind tendinţe sau idei liberale – nu dau numele partidului ca să politizez prea tare – şi cred că asta duce la catastrofă. Veţi pierde alegerile dacă nu vă veţi unifica. V-aţi unit – ca să nu zic v-aţi înhăitat – cu PSD, care este o alianţă toxică, cu un foarte subţire alibi că e continuitate, soliditate, coeziune. Nu, este oportunism şi este un calcul greşit, nerealist, ca toate exemplele istorice şi pot să vă mai dau câteva din istoria liberalilor şi această coabitare sau cum vreţi să-i spuneţi va produce eşec”, a susținut cunoscutul politolog.

Alianța cu social-democrații este una toxică
În opinia sa, trebuie găsită, în perioada următoare, o cale prin care PNL să se prezinte în faţa electoratului unit, cu aceleaşi idei, cu aceleaşi priorităţi, cu aceleaşi tehnici şi strategii ca să scoată de la putere PSD, “piaza rea a politicii româneşti din ultimii 30 de ani”.

“Să nu ne facem iluzii să ne ascundem după formule. Este o alianţă toxică şi din păcate în această alianţă toxică nu câştigaţi dumneavoastră sau noi, că şi eu sunt liberal, câştigă PSD. O arată şi primul an de guvernare alături de ei şi o va arăta şi continuarea acestei situaţii”, a afirmat Stelian Tănase.

El a apreciat că PSD a şters identitatea PNL. În opinia sa, liberalii nu vor câştiga în faţa social-democraților.

Atac devastator al lui Stelian Tănase la adresa PSD
“Vă va înghiţi şi deocamdată primul efect este că a şters identitatea PNL pe spatele propriei sale identităţi. Nu aveţi mesaj, nu vă vedeţi. Motivul este simplu: pentru că temele mari şi discursul esenţial îl ţine PSD, dumneavoastră staţi alături ca nişte şcolari ascultători şi care speraţi să beneficiaţi de această situaţie, fiecare în parte, ca să nu zic mai mult. Cred că trebuie să regândiţi această strategie, care este perdantă. Cred eu. Este o opinie. De aia nu intru în partid, pentru că vreau să am opinii”, a susţinut Stelian Tănase.

Sursa: capital.ro

 

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.