“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
INTERNATIONALSTIRI

DEZASTRU: SERIE DE CUTREMURE imense, după ERUPȚIA VULCANICĂ recentă. Un SEISM de 6,9 grade zdruncină ZONA CRATERULUI

eruptii
După erupția vulcanică de joi din Hawaii, care a condus la evacuarea a peste 1.000 de oameni, autoritățile sunt nevoite să decreteze stare de urgență, după ce un sesim de 6,9 grade pe scara Richter a lovit arhipelagul.

Un seism cu magnitudinea 6,9 pe scara Richter a zguduit vineri zona vulcanului Kilauea din Hawaii, care a erupt joi provocând evacuarea a 1.700 de oameni, conform agerpres.ro.

Cutremurul s-a produs la 5 km adâncime, la ora locală 12.32 (sâmbătă, ora 1.40 a.m., ora României), iar epicentrul a fost la 16 km sud-vest de Leilani Estates, localitatea evacuată joi ca urmare a erupţiei.Seismul a fost precedat de numeroase alte mişcări telurice, între care una de 5,4 grade, înregistrată cu o oră înainte.

Potrivit serviciului american de geologie şi seismologie (USGS), citat de AFP, cutremurul de 6,9 grade s-a produs „aproape exact în acelaşi loc cu seismul mortal din 1975, cu magnitudinea de 7,1”. care s-a soldat cu doi morţi şi 28 de răniţi pe insula Hawaii.

Guvernatorul din statul Hawaii, David Ige, a decretat stare de urgenţă pentru a putea debloca mijloace suplimentare.

Vulcanul Kilauea de pe Insula Mare (Big Island) din Hawaii a erupt joi, forţând locuitorii din zonă să îşi părăsească casele.

Erupţia a avut loc după ce în ultimele două zile pe insulă s-au produs o serie de cutremure, printre care unul cu magnitudinea 5 la ora 10.30 a.m., a informat USGS.

Aproximativ 10.000 de persoane au primit, inițial, ordin de evacuare după ce autoritățile de la Protecţia Civilă au raportat că „vapori şi lavă au ieşit printr-o fisură în zona Mohala Street”.

Potrivit oficialilor, erupţia ar putea aduce în aer „concentraţii potenţial letale de dioxid de sulf”.

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.