DEZASTRU pentru șoferi! Toți romanii cu mașini vechi sunt vizați. Ce se va întâmpla cu ITP-ul în 2019

Veşti dezastruoase pentru toți şoferii cu mașini mai vechi. ITP-ul va suferi schimbări majore din 2019. În anul 2018 s-au făcut mai multe modificări privind reglementarea inspecției tehnice periodice.

Posesorii de maşini mai vechi de 12 ani vor avea mari bătăi de cap în urma noilor prevederi cu privire la inspecţia tehnică periodică (ITP), după ce în anul 2018 s-au făcut mai multe modificări privind reglementarea ITP.

Șoferii primesc o nouă veste proastă dupa ce în 2018 s-au făcut multe schimbări în ceea ce priveşte reglementarea ITP, scrie huff.ro.

Românii care au maşini mai vechi de 12 ani, vor trebui să facă verificări suplimentare faţă de cele de până acum. Inspecţia periodică va suferi umătoarele modificări.

Autoturismele care trebuie să facă inspecţia tehinică periodică, vor avea condiţii diferite la expirarea verifăcrii. Potrivit noilor reglementări, maşinile vor trece cu brio de inspecţia tehnică periodică doar dacă sunt în perfectă stare de funcţionare. Maşinile care au defecte minore nu vor mai putea primi avizul ITP. Potrivit oficialilor chiar şi o mică crăpătură în parbriz, nu vor primi avizul.

Șoferii care au maşini cu defecte grave sau minore, au la dispoziţie 30 de zile pentru remediere, după care inspecţia trebuie refecută.

Veşti proaste pentru posesorii de maşini mai vechi de 12 ani. Dacă până acum aceştia puteau să-şi faca revizia la 2 ani, conform noilor reglementări inspecţia trebuie făcută la 12 luni.

Pentru maşinile noi, ITP-ul trebuie făcut la trei ani, iar dupa prima inspecţie următoarele verificări se vor face la doi ani.

În momentul în care ITP expiră înmatricularea maşinii este suspendată, mai precis şoferii nu vor mai putea circula cu maşina până nu-şi fac noua inspecţie. Amenzile pot ajunge la 5.800 de lei. Conform Poliţiei Rutiere, sunt peste 100.000 de maşini care circulă zilnic în trafic fără să fie asigurate tehnic.

Anul 2018 a adus la bugetul de stat venituri din 91.000 de amenzi pentru şoferii care n-au avut inspecţia asigurată.

Urmăriți acest site pe Telegram și pe Google News

Susține Nationalisti.ro printr-o donație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *