Dezastru pentru românii din Italia

Românii din Italia au toate motivele să fie furioși. O modificare legislativă le dă o lovitură cruntă, făcându-i să piardă totul în doar 60 de zile.

Conform, articolului 93 din Codul Rutier italian, ce a intrat în vigoare din 4 decembrie, se interzice, cu anumite excepţii, celor care au rezidenţa în Italia de peste 60 de zile să circule cu un autovehicule înmatriculat în străinătate.

Românii din Italia au scris sute de mesaje la postarea ambasadei României la Roma, în care îşi exprimă nemulţumirea faţă de noile prevederi legislative.

„Cred că e un abuz grosolan…practic majoritatea celor ce conduc o maşină înmatriculată în România nu sunt proprietari şi dispun de un contract de comodat, făcut la un notar…deci autorităţile italiene sechestrează automobile ale unor proprietari români majoritatea nu au reşedinţa în Italia, deci ca urmare proprietarii ar trebui să dea în judecată statul italian. Practic sechestrează bunul unui cetăţean european şi îşi bat joc de notarii români”, se arată într-unul dintre mesajele postate pe Facebook.

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile