Dezastru pentru românii din Italia

Românii din Italia au toate motivele să fie furioși. O modificare legislativă le dă o lovitură cruntă, făcându-i să piardă totul în doar 60 de zile.

Conform, articolului 93 din Codul Rutier italian, ce a intrat în vigoare din 4 decembrie, se interzice, cu anumite excepţii, celor care au rezidenţa în Italia de peste 60 de zile să circule cu un autovehicule înmatriculat în străinătate.

Românii din Italia au scris sute de mesaje la postarea ambasadei României la Roma, în care îşi exprimă nemulţumirea faţă de noile prevederi legislative.

„Cred că e un abuz grosolan…practic majoritatea celor ce conduc o maşină înmatriculată în România nu sunt proprietari şi dispun de un contract de comodat, făcut la un notar…deci autorităţile italiene sechestrează automobile ale unor proprietari români majoritatea nu au reşedinţa în Italia, deci ca urmare proprietarii ar trebui să dea în judecată statul italian. Practic sechestrează bunul unui cetăţean european şi îşi bat joc de notarii români”, se arată într-unul dintre mesajele postate pe Facebook.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *